Haberler

Türkiye'nin En Büyük Hayvanat Bahçesi Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Zeynep Yücetaş - Türkiye'nin hem tür sayısı hem de alan olarak en büyük hayvanat bahçesi konumunda bulunan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, bu yıl ziyaretçi rekoru kırdı.

Zeynep Yücetaş - Türkiye'nin hem tür sayısı hem de alan olarak en büyük hayvanat bahçesi konumunda bulunan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, bu yıl ziyaretçi rekoru kırdı.

Burç Ormanları'nda 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu Hayvanat Bahçesi'nin ziyaretçi sayısı, açıldığı 2001 yılından beri katlanarak artıyor.

İlk yıllarda 20 bin civarında bulunan ziyaretçi sayısı 2010 yılında 1 milyon 450 bin kişi oldu, bu yılın Ocak-Kasım döneminde ise 2 milyon 480 bin kişiye ulaşarak rekor kırdı.

Hayvanat Bahçesi'ne her geçen yıl birbirinden farklı türdeki hayvanların kazandırılmasıyla ziyaretçi sayısında büyük artış sağlandı. 257 tür ve 4 bin 980 hayvanın bulunduğu Hayvanat Bahçesi, çevre illerin yanı sıra Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya'dan gelen misafirlerini ağırladı.

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın ikinci ve dünyanın üçüncü büyük hayvanat bahçesi olduklarını söyledi.

Bütün hayvanların tel örgüyle çevrilmiş doğal ortamları ve yazlık-kışlık barınakları, yüzme havuzları bulunduğunu anlatan Özsöyler, "Hepsinden yavrular almaya başladık. Aslanlar, kaplanlar, leoparlar, ayılar, kangurulardan, geyikler, ceylanlardan çok yavru alıyoruz; aşağı yukarı 110 tane yavrumuz oldu. Yavrular, çocukların çok ilgisini çekiyor" dedi.

-"Uçakla günübirlik gelen ziyaretçilerimiz var"-

Hayvanat Bahçesi'nin bu yıl ziyaretçi rekoru kırdığını belirten Celal Özsöyler, 2010 yılının tamamında 1 milyon 450 bin kişinin, 2011 yılının 11 aylık döneminde ise 2 milyon 480 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi. Özsöyler, şöyle konuştu:

"Hayvanat bahçemize Gaziantepli hemşehrilerimizin yanı sıra çevre illerden Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş'tan olmak üzere tüm Türkiye'den ziyaretçilerimiz geliyor. Bunun yanı sıra yurt dışındaki ziyaretçilerimiz var. Suriye'den bize çok ziyaretçi geliyor, son zamanlarda bu ülkeden gelen sayımız düştü. İran, Irak'tan çok ziyaretçimiz geliyor. Almanya'da yaşayan gurbetçilerimiz Gaziantep'e geldiklerinde mutlaka burayı görüyorlar. Hayvanat Bahçesi'ni gezmek için İstanbul, Ankara ve İzmir'den uçakla günübirlik gelip dönen ziyaretçilerimiz de bulunuyor. Tur listelerinde birinci sırada yer alıyoruz."

Tren turları sayesinde ziyaretçilerin bahçenin tamamını gezme fırsatı bulduğuna işaret eden Özsöyler, özellikle çocukların Hayvanat Bahçesi'ne büyük ilgi gösterdiğini, çocuklar için manej alanı ve Çocuk Hayvanat Bahçesi kurduklarını ifade etti.

Giriş ücretlerinin öğrenciler için 1,5 TL ve yetişkinler için 2,5 TL olduğunu belirten Celal Özsöyler, herkesin hayvanat bahçesine gelebilmesi için açıldıkları yıldan beri giriş ücretini değiştirmediklerini söyledi.

-"Hollanda'dan fok, Güney Amerika'dan karınca yiyen gelecek"-

Ziyaretçi sayılarını artırmak için her yıl yeni türler getirdiklerini vurgulayan Özsöyler, "Hollanda Hayvanat Bahçesi'nden 3 fok gelecek. Bunun için havuz çalışmalarına başladık. Güney Amerika'dan bir dişi 2 karınca yiyen geliyor. Barınakları hazır, yasal işlemleri sürüyor" dedi.

San Diego Hayvanat Bahçesi'nin dünyanın en büyüğü olduğunu, burayı bu yıl 9 milyon kişinin gezdiğini belirten Özsöyler, "Bizim hedefimiz San Diego Hayvanat Bahçesi. Biz de inşallah yakın zamanda o rekor seviyeye doğru gideceğiz" diye konuştu.

Kudüs Hayvanat Bahçesi'nden getirdikleri dünyanın ilk tüp bebek fili

"Gabi" ile "Pili"nin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Yazıcı, "Tukan papağan, ala geyikler, karacalar, sırtlan Türkiye'de ilk bizim hayvanat bahçemize getirildi. Fok ve karınca yiyen de dünyada sadece sayılı hayvanat bahçesinde var" dedi.

Yazıcı, 2012 yılında 3-3,5 milyon ziyaretçi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title