Haberler

'Türkiye'nin Avrupa ve Dünyadaki Geleceği' Konulu Konferans

Tüsiad Avrupa Birliği Temsilcisi Dr. Bahadır Kaleağası, 'Türkiye'nin Avrupa ve Dünyadaki Geleceği' Konulu Konferans Verdi.

TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilcisi Dr. Bahadır Kaleağası, 'Türkiye'nin Avrupa ve Dünyadaki Geleceği' konulu konferans verdi.

Vali Halil Işık, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ün de katıldığı konferans Vehbi Koç Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Konferansta TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilcisi Dr. Bahadır Kaleağası, Avrupa Birliği'nin günümüz dünyasında bir çekim merkezi olduğuna vurgu yaptı.

Kaleağası, "Avrupa Birliği, Türkiye'nin çıkarları açısından önemli bir çekim gücü oluşturmakta ve önümüzdeki 5-10 yıl boyunca da bunu devam ettirmek zorundadır. AB kendi içinde hem demokratik açıdan saygınlığının devamı gerekiyor, ekonomik olarak da kürsel rekabet gücünün devamı gerekiyor. Ülkeleri ancak böyle bir Avrupa Birliği çekebilir. Siyasi olarak da, kurumların işleyişi olarak da iyi bir Avrupa Birliği olması gerekir ki hazır hale gelmiş ülkeyi çeksin. Kendine daha çok güveni olan, daha kalkınmış, daha müreffeh bir ülkeyi Avrupa Birliği'ne çekebilmek için kutup oluşturabilecek durumu koruması veya geliştirmesi gerekiyor" dedi.

(AA-OÇ-Y) 15.05.2008 17:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title