Haberler

Türkiye - İran: 93 - 53

Adidas İstanbul Cup'ta ilk maçına çıkan A Milli Takım, Sinan Erdem Spor Salonu'nda İran'ı 93-53'lük skorla mağlup etti.

Adidas İstanbul Cup'ta ilk maçına çıkan A Milli Takım, Sinan Erdem Spor Salonu'nda İran'ı 93-53'lük skorla mağlup etti.

Mücadeleye Ay Yıldızlılar, Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Cevher Özer ve Semih Erden beşi ile başlarken, İran ise Mehdi Kamrani, Iman Zandi, Oshin Shakian, Nikkah Bahrami ve Hamed Haddadi beşi ile yer aldı.

Karşılaşmaya pota altına top indirerek başlayan Millilerimiz, Cevher Özer ve Semih Erden'in sayılarıyla ilk dakika 4-0 önde geçti. Mehdi Kahrani'nin turnikesiyle maçtaki ilk sayılarını bulan İran, Nikkah Bahrami'nin de hücum ribaundunu takip ederek bulduğu basketle durumu 4-4'e getirdi. Kerem Tunçeri'nin ikili oyunlardan birini asist, diğerini de orta mesafe isabeti olarak sayıya çevirdiği bu bölümde A Milli Takım, 8-4 ile bir kez daha skor üstünlüğünü eline aldı. Pick and roll hücumlarında Kerem Tunçeri ile verimli olan Millilerimiz, savunmadaki direncini arttırdığı dakikalarda ise Ömer Onan'ın kaptığı top ile bulduğu boş turnike ve Cevher'in pota altı basketiyle fark 9 sayıya yükseldi (13-4). Top kayıplarının ardından mola alan İran Baş Antrenörü Veselin Matic, topu Hamed Haddadi'ye indirdiği dakikalarda da skor bulamadı. Ön alanda baskı kuran ve rakibinin oyun kurmasını engelleyen Millilerimiz, son iki dakikaya girilirken durumu 24-10 yaptı. Son bölümde 6-0'lık seri yakalayan rakibi karşısında A Milli Takım, ilk periyotu 24-16 önde tamamladı.

İkinci periyotta iyi savunma yapan Ay Yıldızlılarımız, ilk dakika geride kalırken, Ersan İlyasova'nın üç sayı isabetiyle skoru 27-16'ya getirdi. Savunmadaki dirençli oyunuyla rakibine kolay sayı şansı vermeyen Millilerimiz, Ersan İlyasova ve Oğuz Savaş'ın üçer sayılık basketleriyle farkı 15 sayıya çıkarttı (31-16). Hamed Haddadi ve Nikkah Bahremi'nin atışlarında isabet çıkartamamasıyla ilk sayılarını 13.dakika sonunda bulan İran, durumu da 31-18 yaptı. Temponun düşmesiyle birlikte Ay Yıldızlılarımız, boyalı alanda önce Ersan ardından da Ömer Aşık'ın bire birleriyle skor üretimini sürdürdü ve kaptığı toplar sonrasında da farkı 17.dakikada 21 sayıya çıkarttı (37-18). Bunun üzerine mola alan İran, periyotun son saniyesinde Iman Zandi ile üç sayılık basket buldu. A Milli Takım, rakibi karşısında devreyi 45-22 önde tamamladı.

Üçüncü periyotun ilk hücumunda Cenk Akyol ile atıştan isabet çıkartamayan Millilerimiz, Semih Erden'in pasında Kerem Tunçeri'nin turnikesiyle durumu 47-22 yaptı. Nikkah Bahrami'nin turnikesi ve bir hücum sonrasında da Hamed Haddadi'nin smacıyla İran, farkı 21 sayıya indirdi (47-26). Kerem Tunçeri ve Hidayet Türkoğlu'nun üçer sayılık basketleriyle kontrolü yeniden eline alan Ay Yıldızlılarımız, üst üste üçüncü üç sayı isabetini ise Cenk Akyol ile buldu. Bahrami'nin yanıt verme isteği başarısız olunca, Semih Erden'in turnikesiyle skor 58-29'a geldi. Hidayet'in üç sayılık basketiyle bir kez daha istediği isabeti bulan A Milli Takımımız, Cevher Özer'in de smacıyla farkı 27 sayıya çıkarttı (63-36). Ay Yıldızlılarımız, üçüncü periyotu Cevher'in son saniyede bulduğu üç sayı isabetiyle 66-39 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotunda ilk dakika içerisinde iki takımda skor kaydedemezken, iki oyuncu arasından turnike basket bulan Ömer Onan, skoru 68-39 yaptı. Hamed Haddadi'nin boyalı alanda kendisine yapılan faul sonrasında kullandığı iki atışı da sayıya çevirmesiyle İran, durumu 69-41'e getirdi. Savunmada iyi bir görüntü çizen A Milli Takım, Ömer Onan'ın turnikesi ve Ömer Aşık'ın da serbest atışlarıyla farkı 30 sayıya çıkarttı (77-47). Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını koruyan Millilerimiz, salondan da 93-53 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal - Önder Yılmaz - Ziya Özorhon

TÜRKİYE (93): Cenk Akyol 5 (2 ribaund- 2 asist), Sinan Güler (1 asist), Engin Atsür 4 (3 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 13 (2 asist), Ersan İlyasova 17 (6 ribaund- 1 asist), Semih Erden 10 (3 ribaund- 2 asist), Kerem Tunçeri 7 (1 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 5 (6 ribaund- 1 asist), Ömer Aşık 14 (9 ribaund), Hidayet Türkoğlu 6 (1 asist), Cevher Özer 10 (3 ribaund), Fatih Solak 2

İRAN (53): Javad Davari 2 (2 ribaund- 2 asist), Mehdi Kahrami 7 (1 ribaund- 2 asist), Saman Veisi (1 ribaund), Iman Zandi 9 (2 asist), Arsalan Kazemi 6 (4 ribaund), Moosa Nabipoor 7 (5 ribaund), Nikkah Bahrami 8 (6 ribaund- 1 asist), Hamed Haddadi 10 (7 ribaund- 1 asist), Ali Doraghi 4 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 24-16

2.PERİYOT: 21- 6

3.PERİYOT: 21-17

4.PERİYOT: 27-14

İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title