Haberler

Türkiye ile Yunanistan Arasındaki Ticari Faaliyetler Masaya Yatırıldı

Aydın Sanayi Odası (Ayso) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Ayso Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel Başkanlığında Gerçekleştirildi. Ayso Meclis Salonu'nda Gerçekleşen Toplantıya Ayso Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Erçioğlu ve Ayso Yönetim Kurulu Üyeleri Katıldı.

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Şubat ayı olağan meclis toplantısı AYSO Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel başkanlığında gerçekleştirildi. AYSO Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Erçioğlu ve AYSO yönetim kurulu üyeleri katıldı. AYSO Yönetim Kurulu'nun davetlisi olarak toplantıya katılan Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou, AYSO üyelerine iki ülke arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgiler verdi Açılışta konuşan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari faaliyetlerinin son yıllarda ciddi bir ivme kazandığını söyledi. AYSO'ya kayıtlı 610 sanayiciden 150 tanesinin düzenli olarak bu ülkeye ihracat yapmakta olduğuna dikkat çeken Çerçioğlu, geçmiş yıllarda çok düşük seviyelerde gerçekleşen ticari ilişkilerin Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu'nun Türk işadamlarına vize işlemlerinde kolaylık sağlamaya balamasının ardından ilişkilerin arttığı beyan etti. Çerçioğlu, "Geçmiş yıllarda Aydınlı sanayiciler ile Yunanistanlı sanayiciler arasında çok iyi ilişkiler kuruldu. Bu ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi için her iki ülke halkında da gerekli potansiyel var. Bu aşamadan sonra bize düşen görev aynı coğrafyada ve iklim kuşağında olan iki komşu ülke arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerinin geliştirilmesini sağlamak olacak. Zaten iki ülke halkları arasında sıcak ilişkiler mevcut. Var olan bu durumun çeşitli konularda daha da ileri seviyeye taşınabilir" dedi.

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou da konuşmasında, Aydın'ın çok zengin üretim potansiyeline ve tarihi mekanlara sahip bir il olduğuna değindi.Aydınlı işadamlarının Yunanistan ile olan alışverişlerinin iki ülke arasındaki ilişkiler kapsamında değerlendirildiğini ifade eden Skolarikou, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin özellikle ticaret ve yatırım alanlarında çok iyi bir şekilde devam ettiğini kaydetti. İki ülke arasında 1999 yılında 200 milyon dolar olarak gerçekleşen ticaretin bugün 3,5 milyar dolar yükseldiğini açıklayan Skolarikou, ''Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler pozitif yönde gelişiyor. Yunanistan ile Türkiye arasında yapılacak olan doğal gaz boru hattı gelişmelerin olumlu olduğunun elle tutulur göstergesidir. Zaten Başkanlarımız düzeyinde gerçekleşen görüşmeler, ilişkilerin iyiden iyiye geliştiğini gözler önüne serdi. Yunanistan Türkiye'nin Avrupa Birliği ile olan temaslarını çok ciddi olarak destekliyor. İnanıyoruz ki AB'ye girme şartlarının yerine getirilmesiyle Türkiye'nin AB'ye girecek. İki ülke halkları arasında barış ve huzura yatırım yapmalıyız. Sözleri bir yana bırakarak, gerçek eyleme geçme zamanı geldi. Konsolosluk olarak Türk işadamlarının bizim ülkemizde iş yapabilmeleri için çok uzun süreli vizeler almasına yardımcı oluyoruz. Biz ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki politikalarımızı sürdüreceğiz ve buna söz veriyoruz. Sizlerin de bizimle aynı düşünceleri paylaştığınıza inanıyorum. Aydın ile Yunanistan arasında geçtiğimiz dönemde başlatılan iyi ilişkilerin artarak devam etmesi için elimizden gelen çabayı harcayacağız'' ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu ve AYSO Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel , Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou'ya günü anısına çeşitli hediyeler verdi.

(MB-İK) 26.02.2008 18:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title