Haberler

    Türkiye, Dünyanın En Prestijli Satranç Turnuvasına Ev Sahipliği Yapıyor

    Rusya'dan Azerbaycan'a, Çin'den Hindistan'a, Polonya'dan Macaristan'a, Fransa'dan İsrail'e, Hollanda'dan İtalya'ya, Norveç'ten Türkiye'ye kadar dünyanın en güçlü sporcularının yer aldığı kulüpler genel ve kadınlar olarak iki ayrı kategoride mücadele verecek.

    Rusya'dan Azerbaycan'a, Çin'den Hindistan'a, Polonya'dan Macaristan'a, Fransa'dan İsrail'e, Hollanda'dan İtalya'ya, Norveç'ten Türkiye'ye kadar dünyanın en güçlü sporcularının yer aldığı kulüpler genel ve kadınlar olarak iki ayrı kategoride mücadele verecek. Antalya Avantgarde Hotel'de düzenlenecek ve dünyanın en güçlü satranç kulüpleri ve sporcularının buluştuğu dev turnuvada genel kategoride 36 kulüp, kadınlar kategorisinde 12 kulüp yarışacak. 7 tur üzerinden mücadele edecek kulüplere toplamda 34 bin Euro para ödülü dağıtılacak.

    GÜLKIZ TULAY: "ORGANİZASYON BAŞARIMIZLA, DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TURNUVALARINI TÜRKİYE'YE GETİRİYORUZ"

    Dünya satranç otoritelerinin ve satranca ilgi duyan milyonlarca sporseverin, bir hafta boyunca Türkiye'deki Kupa heyecanına IM (Uluslararası Usta) Can Arduman ve Polonyalı GM (Büyükusta) Bartlomiej Heberla'nın sunumuyla gerçekleşecek canlı yayın ile ortak olacağını söyleyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, "Türkiye olarak son yıllarda satrançta gösterdiğimiz organizasyon başarısıyla dünyanın en prestijli turnuvalarının ülkemizde yapılmasını sağlıyoruz. Geçen yıl Avrupa Satranç Birliği (ECU) Genel Kurulu'nda oy birliği ile bu önemli turnuvanın ülkemizde yapılmasına karar verilmişti. Bu önemli organizasyonlar genç sporcularımızın dünyanın en güçlü ve ünlü sporcularını yakından tanımasını, aynı masada mücadele etmesini de sağlıyor. Ülkemizde satranç kültürünün yaygınlaşmasına da katkıda bulunan bu organizasyonlar dünyanın da ilgisini ülkemize çevirerek Türkiye'nin turizmine de büyük katkı sağlıyor. Dünya genelinde milyonlarca takipçisi olan sporcular bir hafta boyunca ülkemizde Kupa mücadelesi verecekler. Satranç Federasyonu olarak bu önemli organizasyonları ülkemize getirerek spor turizmine de destek oluyoruz" ifadelerini kullandı.

    RUSYA'NIN GLOBUS KULÜBÜ KUPANIN BİR NUMARALI SERİ BAŞI

    Avrupa Satranç Birliği'nin faaliyet programında yer alan Avrupa Kulüpler Kupası 2002, 2004 ve 2007 yıllarında Türkiye'nin ev sahipliğinde üç kez gerçekleştirildi. Bu yıl Kupa'ya genel kategoriden 21 ayrı ülkeden toplam 35 kulüp katılım gösterdi. Antalya'da bir hafta boyunca sürecek kupa mücadelesinde genel kategoride geçen senenin şampiyonu Makedon Kulübü Alkaloid, Çin Milli Takımı oyuncuları Ding Liren ve Yu Yangyi gibi çok kuvvetli isim mücadele edecek. Eski Dünya Şampiyonu Vladimir Kramnik ve 2016'da Carlsen ile şampiyonluk maçı oynamış Sergey Karyakin gibi yıldız satranççıları kadrosunda bulunduran Rusya'nın Globus Kulübü ise kupanın bir numaralı seri başı aynı zamanda da açık ara favorisi olarak gösteriliyor. 2017 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Şampiyonu Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün de mücadele edeceği Kupa'da ülkemizi Genç Akademisyenler Eğitim Kültür ve Araştırma Kulübü, Karaman Belediyesi Spor Kulübü, Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü temsil edecek.

    KADINLARDA BATUM NONA SATRANÇ KULÜBÜ ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI

    Kadınlarda ise 8 ülkeden toplam 12 kulüp Kupa'da mücadele verecek. Kadınlar kategorisinde Gürcistan Milli Takımı oyuncularından oluşan ve Kupayı 2014-2015 senelerinde kazanmayı başaran Batum Nona Satranç Kulübü, Hindistan'ın bir numarası Harika Dronovalli transferi ile de şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösteriliyor. 2012'de Dünya Şampiyonu olan Anna Ushenina ve Rus Milli Takımı oyuncuları Olga Girya ve Natalya Pogonina gibi isimlere sahip Ugra Satranç Kulübü de kadınlarda şampiyonluğa en yakın takım olarak göze çarpıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Çin Halk Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Azerbaycan Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title