Haberler

Türk ve Tuğluk Talabani ile Görüştü

Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, Kuzey Irak'ın Süleymaniye Kentinde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile Görüştü.

KAPATILAN DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk ile eski milletvekili Aysel Tuğluk başkanlığındaki, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) heyeti, Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüştü. Görüşmede, terör örgütü PKK'nın ateşkes kararının kalıcı hale dönüştürülmesi için yapılması gerekenler ve Kürt Ulusal Konferansı'nın toplanması konularının ele alındığı belirtildi.

Türk başkanlığındaki heyet, bu sabah Süleymaniye'ye gitti. Kurdsat TV'nin haberine göre, DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün başkanlık ettiği heyette DTK Eş başkanı Aysel Tuğluk, BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Erbil Temsilcisi Ruşen Mahmutoğlu ve yazar Altan Tan yer alıyor. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile bir araya gelen heyetin yarın da Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin yardımcısı Neçirvan Barzani ile görüşeceği açıklandı.

İhsan DÖRTKARDEŞ- İSTANBUL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title