Haberler

Türk Nakliyecilere, Almanlardan "Bulgar Yolu" Tehdidi

Und Başkanı Çetin Nuhoğlu, Alman Nakliye Firmasının Bulgar Yolunu Türklere Kapatma Tehdidine Sert Bir Dille Yanıt Verdi. "Türk ve Bulgar Nakliyecilerin Uzlaşması Basat ve Arkasındaki Willy Betz Şirketini Rahatsız Etti. Cumartesi Günü 500 Tır ile Yolları Kapatacağı Tehdidinde Bulundu" Dedi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Bulgar yolunu Türklere kapatmakla tehdit eden ve nakliyecilerin transit geçişlerinden ücret alınmasını öngören Alman nakliye firmasını sert dille eleştirdi. Nuhoğlu, "Böyle bir uygulama Türk taşımacıların maliyetini yükseltir. Üçüncü ülke bayraklı araçların lehine bir durum ortaya çıkar" dedi.

UND'den yapılan yazılı açıklamada, Svilengrad'da 20 Mart'ta yapılan toplantıda, Bulgar ve Türk nakliyecilerin ikili ve transit geçişlerde uzlaşma sağladığı belirtildi.

Açıklamada, nakliyecilerin anlaşmasına karşın BASAT'ı temsil eden Alman Willy Betz temsilcisinin "Türk nakliyecisine 500 TIR ile sınır kapısını kapatacakları" sözlerine dikkat çekildi.

Toplantıya, Türkiye'den UND ve RODER (RO-RO Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği), Bulgaristan'dan da AEBTRİ, NABC ve BASAT katıldı. UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Bulgar ve Türk nakliyecilerinin işbirliği yaparak ortak lojistik merkez oluşturulması konusunu dile getirildi. Bulgaristan ve Türkiye taşımacıları sorunlar üzerinde görüş alışverişinde bulunarak, sorunların çözümüne yönelik görüşlerini dile getirdi ve ortak bir tutanak imzalayarak iki ülke Ulaştırma Bakanlıklarına iletilmesine karar verdi.

BULGAR VE TÜRK NAKLİYECİLER UZLAŞTI

Bulgar ve Türk nakliyecilerin ikili ve transit geçişlerde uzlaşı sağladığı belirtilen açıklamada, "Konuyla ilgili geçişlerin serbestleştirilmesine karşı çıkan Almanya'nın Bulgaristan'da yatırım yapmış büyük nakliye şirketinin ve BASAT'ın da yetkilisi bu uzlaşıya şiddetle karşı çıkarak Türk nakliyecilerin transit geçişlerinden ücret alınmasını savunmuştur" denildi.

NUHOĞLU BASKIYI ELEŞTİRDİ

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Almanya'nın Türk nakliyecilerin transit geçişlerinden ücret alınmasına yönelik baskısını eleştirerek, "Böyle bir uygulama Türk taşımacılarının maliyetini yükseltir. Üçüncü ülke bayraklı araçların lehine bir durum ortaya çıkar" dedi. Bulgar taşımacılarının da bu durumdan bir menfaat elde edemeyeceklerini belirten Nuhoğlu, "Güçlenen üçüncü ülke taşımacıları önce Türk sonra da Bulgar taşımaları taşeron olarak çalıştıracak. Taşıma paylarını yabancı bayraklı araçlara kayacak" yorumunu yaptı.

TÜRK VE BULGAR NAKLİYECİLER MUTABIK

Bulgar ve Türk nakliyecilerinin konu ile tam mutabakat içerisinde olduklarını belirten Nuhoğlu, "Bu durum BASAT'ın ve aynı zamanda Alman şirketi Willy Betz'in yetkilisini kızdırmış olacak ki Bulgar medyasına, konuyu çarpıtarak cumartesi günü yolları kapatacaklarını ve Türk araçlarının çıkışını engelleyecekleri tehdidinde bulundu" diye konuştu.

BULGAR MEDYASINA BASIN AÇIKLAMASI

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Bulgar medyasına bir basın açıklaması göndererek duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Nuhoğlu, BASAT tarafından basına yansıtılmış olan haberleri ve tehditleri üzüntü ile karşıladığını belirtti. İki ülke nakliyecilerinin 27 Mart'ta bir araya gelmelerinin kararlaştırıldığını anımsatan Nuhoğlu, şunları söyledi:

"İyi niyetli adamlar BASAT'ı ve arkasındaki Willy Betz şirketini oldukça rahatsız etmiş. BASAT, iki ülke nakliyecilerinin anlaşması karşısında cumartesi günü 500 Tır ile yolları kapatacağı tehdidinde bulundu. Bu tehdidini salı günü iki ülke arasında yapılacak toplantıdan olumlu sonuç çıkması durumunda da uygulayacaklarını belirtti. İki ülke arasında var olan iyi niyetin, bu gibi tehditlerle engellenemeyeceği bilinmektedir. Bu düşünceler altında iyi komşuluk ilişkilerimizin bundan önce olduğu gibi sonra da devam etmesi için sektör olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğimizi kamuoyuna duyururuz."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title