Haberler

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Açıklaması

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, "Bu yıl çok konuşanların değil, çok çalışanların yılı olacak" dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, "Bu yıl çok konuşanların değil, çok çalışanların yılı olacak" dedi.

Yıldırım, Erdemirspor dayanışma gecesinde yaptığı konuşmada, demir çelik fabrikalarında gezerken ölüm riski olduğunu gördüğünü öne sürdü.

MESS Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerini başlattıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Burada 25 maddeyi geçtik. Nasip olursa bu süreç işçilerimize de ışık tutacak. İnşallah işçilerimiz adına toplu iş sözleşmesini bağlayacağız. Bizim dilediğimiz masa başında olmasından yana. Arife tarif gerekmez. Bu yıl işçimize ait olanları almak adına büyük bir mücadele vereceğiz. Tüm samimiyetimle söylüyorum. Bu yıl 114 bin işçiyi ilgilendiren grup toplu iş sözleşmesi yapacağız. Attığımız her adımdan üyelerimizin haberi olacak. Bu yıl çok konuşanların değil, çok çalışanların yılı olacak. Bizim insanların milyon veya milyar dolarlarında gözümüz yok. Biz bu yıl bize ait olanları almanın mücadelesini vereceğiz."

ERDEMİR İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Kaan Böke de, kurumları ile Türk Metal Sendikası arasında 4 bin 870 işçiyi kapsayacak 25. dönem TİS görüşmelerine başlayacaklarını belirterek, "Çalışanlarımızın temsilcisi, iş barışının sürdürülmesinde büyük katkıda bulunan sendikamız ile ERDEMİR yönetimi arasındaki ilişkiler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılıklı anlayış, birliktelik, beraberlik iyi duygularla devam edecek. Bildiğiniz üzere TİS görüşmelerimiz başlayacak. 25. dönem TİS bundan öncekiler gibi masada güzel bir şekilde anlaşarak iyi birlikteliğimizin devam edeceğini umut ediyorum. Hepimiz bir ERDEMİR çalışanıyız ve geldiğimiz bu noktaya işçilerimiz sayesinde ulaşmış vaziyetteyiz. Sürdürülen iş barışı ve iş kültürünü sendikamız ve yönetimimizle şirketimizi hep daha iyiye daha öteye taşıyacağımıza kesinlikle inanıyorum" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı

Yayıncı: Erdem Gültekin - ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Erdemirspor Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title