Haberler

'Türk Lokumu' Heykeline Tepki

Samsun Yazarlar Derneği (Say-der) Başkanı ve Kültür Memur-sen Genel Eğitim Basın-yayın Sekreteri Ahmet Seven, Alman Asıllı Heykeltıraş Olaf Metzel'in, Viyana'nın Karlsplatz Bölgesindeki Çevre Yolu Kenarına Diktiği 'Turkish Delight(türk Lokumu)' Adlı Türbanlı Çıplak Türk Kadın Heykeline Tepki Göstererek Kınadı.

Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) Başkanı ve Kültür Memur-Sen Genel Eğitim Basın-Yayın Sekreteri Ahmet Seven, Alman asıllı heykeltıraş Olaf Metzel'in, Viyana'nın Karlsplatz bölgesindeki çevre yolu kenarına diktiği 'Turkish Delight(Türk Lokumu)' adlı türbanlı çıplak Türk kadın heykeline tepki göstererek kınadı.

30 Nisan 2008'e kadar dikildiği yerde bırakılması planlanan heykelin sınırları aşan bir yaklaşım olduğunu ve hemen kaldırılması gerektiğini belirten Seven, heykeli onaylamadıkları, ne sanatla ne de ifade özgürlüğü olarak algılamanın mümkün olmadığını söyledi.

"Bu bir hakarettir ve özür dilemeleri gerekmektedir" diyen Seven, "Sanat adına hiç kimse bir başka bir millete hakaret etmemelidir. Böyle sanat anlayışı olmaz olsun. Bu rezalettir. Bu hakarete sessiz kalmamız mümkün değildir. Hem Avusturya'da yaşayan Müslümanları hem de dünya Müslümanlarını tahrik etmektir. Batı dünyası gerçek yüzünü zaman zaman bu şekilde göstermektedir. Kadın vücudunu teşhir eden bu eser sadece Türk kadınını değil bütün dünya kadınlarını da yaralamış ve rencide etmiştir. Bu konuda

Avusturyalı yetkililer kendi üzerine düşeni de yapmalı, rezaleti derhal kaldırmalıdır. Aksi takdirde bu hakarete göz yuman Avusturya' ya karşı caydırıcı gücümüzü harekete geçirmeliyiz. Umarım sabrımızı daha fazla zorlamadan Avusturyalı yetkili makamlar gereğini yaparlar" dedi.

Seven, heykeli yapan heykeltıraş Metzel'in provokasyonları ön plana çıkaran çalışmaları ile bilindiğini, başı örtülü ancak diğer uzuvları açık Tük kadınını temsil eden heykelinde böyle bir anlam taşıdığını ifade ederek, "Değerlerimize hakaret edenlere karşı tepkimizi gösterelim ancak provokatörlerin de oyununa gelmeyelim onlarında beklediği budur" şeklinde konuştu.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title