Haberler

Türk Kadın Konseyi Kilis Şubesi Yeni Binasına Kavuştu

Türk Kadın Konseyi Kilis Şubesi'nin Binası Düzenlenen Törenle Açıldı.

Türk Kadın Konseyi Kilis Şubesi'nin binası düzenlenen törenle açıldı.

Türk Kadın Konseyi Kilis Şubesi'nin açılışına Vali Nevzat Turhan, Belediye Başkan Vekili M. Alper Ünler, daire müdürleri, Türk Kadın Konseyi Kilis Şubesi Başkanı Hülya Sağıroğlu ile yönetim kurulu üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasi parti il başkanları katıldı. Açılışta konuşan Hülya Sağıroğlu, dernek şubesinin 1988 yılında kurulduğunu hatırlattı. Sağıroğlu, "Toplumda her şeyin başının eğitim olduğu bilinciyle 45 üniversite öğrencisine öğrenim bursu veriyoruz. İş ve İşçi bulma kurumu gibi 'Çocuk bakımı, hasta ve yaşlı bakımı' için çalışmak isteyen kadınlara yardımcı oluyoruz. 2003 yılında işlerini başlattığımız 2 El bağış mağazası ile her türlü ürünü ihtiyaç olan ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Kilis'teki sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde çalışarak sokak çocukları projesini yürütmekteyiz. Çay, kahvaltı, müzikli yemek, iftar yeği ve gezilerle, burslu öğrencilere gelir sağlıyoruz" dedi.

Vali Nevzat Turhan, Türk Kadın Konseyi Kilis Şubesi'nin bir sivil toplum örgütü olarak üzerine düşeni yaptığını söyledi. Turhan, "Günümüzde sivil toplum örgütü çok önemlidir. Katkılarını her platformda görmekteyiz. Çocuklarımızın eğitiminde sosyal etkinliklerde yer almaktadırlar. Bizler de bu tür sivil toplum örgütlerine her türlü desteği şimdiye kadar verdiğimiz gibi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Türk Kadın Konseyi Şubesi yeni binası Vali Nevzat Turhan tarafından açıldı. Açılış sonrası misafirlere Kilis yemekleri ikram edildi. Yeni binaya taşınmada emeği geçenlere 'Teşekkür Belgesi' verildi.

(MAD-ST-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title