Haberler

Türk Gencinin Hayali Afrika Semalarında Gerçek Oldu

Çocukluğu boyunca pilot olacağı günün hayalini kuran Muhammed Said Türk, Johannesburg'da aldığı eğitimle bu dileğini hayata geçirmeyi başardı.

Çocukluğu boyunca pilot olacağı günün hayalini kuran Muhammed Said Türk, Johannesburg'da aldığı eğitimle bu dileğini hayata geçirmeyi başardı.

AA muhabirine, Türkiye'den Afrika'ya uzanan yolculuğunu anlatan 19 yaşındaki Türk, babasının işi dolayısıyla Johannesburg'a geldiklerini, bunu fırsat olarak gördüğünü ve değerlendirmeye karar verdiğini belirtti.

Türk, babasının THY'deki görevi sebebiyle 5 yıl önce Güney Afrika'ya taşındıklarını dile getirerek "Küçük yaşlardan beri en büyük hayalim pilot olmaktı. Uçmak benim için bir sevdaydı. Babamın burada görevlendirilmesiyle ben de gelerek liseyi burada bitirdim. Daha sonra Güney Afrika'da Lanseria Uluslararası Uçuş Eğitimi Merkezi'nde pilotluk eğitimine başladım." dedi.

"Pilot olmak isteyenler eğitim için buraya gelebilir"

Eğitim sürecinde zorluklarla karşılaştığını ancak pes etmediğini söyleyen Türk, ailesinin Türkiye'ye döndüğünü ancak kendisinin kalarak eğitimini devam ettirdiğini anlattı.

Kuşları ve yükseklerde olmayı çok sevdiğini kaydeden Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babamın da THY'de çalışması pilot olmamdaki en büyük etkenlerden. Ailem de bu süreçte bana büyük destek oldu. Şu anda 160 saatlik eğitimi doldurarak özel pilot olmaya hak kazandım. 200 saatlik eğitimi tamamladığımda ticari pilotluk yetkisine sahip olacağım. Uçmak özellikle küçük uçaklarla uçmak çok güzel bir duygu. Ne kadar türbülans ve rüzgardan etkilense de insan kendini özgür hissediyor. Güney Afrika'nın ve kara kıtanın doğal güzelliklerinin üzerinde uçmak ise başka güzellikte bir duygu. Buralara yukarıdan bakmak bir insanın görebileceği en güzel manzaralardan."

Türk, üniversite eğitimine Türkiye'de devam etmek istediğini, bundan sonraki hedefinin uçak mühendisliği veya uzay mühendisliği bölümlerinden birini okumak olduğunu belirtti.

"En büyük hayalim Türk yapımı bir Boeing 777 ya da daha büyük tip bir uçağı THY için gökyüzüyle buluşturmak." ifadesini kullanan Türk, 500'den fazla uçak pistine sahip Güney Afrika'da araba kullanılmadan ulaşımın mümkün olduğunu ve bu ülkede pilotluk eğitimi için gerekli imkan ve altyapının bulunduğunu vurguladı.

Türk, kendisi gibi pilotluk eğitimi almak isteyenlerin bu fırsatı değerlendirebileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Said Güney Afrika Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title