Haberler

Tur Operatörleri Van'a Hayran Kaldılar

Van'ın Gevaş İlçe Kaymakamlığı'nın Doğu Anadolu Kalkınma Programı'na (Dakp) Sunduğu 'Uysal Beldesi Tekne Çekek Yeri' Proje Kapsamında Vangölü ve Havzası Turizmi Geliştirme Derneği Tarafından Davet Edilen Tur Operatörleri ve Acente Yetkilileri, Van'ın Tarihi ve Doğal Güzelliklerine Hayran Oldular.

Van'ın Gevaş İlçe Kaymakamlığı'nın Doğu Anadolu Kalkınma Programı'na (DAKP) sunduğu 'Uysal Beldesi Tekne Çekek Yeri' proje kapsamında Vangölü ve Havzası Turizmi Geliştirme Derneği tarafından davet edilen tur operatörleri ve acente yetkilileri, Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran oldular.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Van'a gelen 20 kişilik gurup, yapılan proğram çerçevesinde 2 gün boyunca çeşitli tarihi eserleri ve turizm bölgelerini gezdiler. Ziyaretleri sırasında ilgililerden bilgiler alan konuklar, turizm potansiyeli açısından Van'ın önemli bir kaynağa sahip olduğunu, bunların iyi bir tanıtımla değerlendirilmesi gerektiğini vurguladılar. Kamu ve yerel yöneticiler, sektör temsilcileri, iş adamları ile toplantılar yapan turizmciler, bilgi alış verişinde bulunup yapılabilecekleri görüştüler. Van'daki oteller, restorantlar, seyahat acentaları ve turizimcilerle de görüşen tur operatörleri ve acente yetkilileri, bölgenin turizimi nasıl daha çok geliştirilir konusunu ele aldılar. Gezinin çok yararlı geçtiğini belirten konuklar, bütün kesimlerin destek ve çabası ile Van'ın turizmden hak ettiği payı alabileceğini, bunun için planlı ve sistemli bir çalışma gerektiğini anlattılar.

(MET-Y)

25.09.2007 22:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title