Haberler

Tunceli'de 'Suruç' Protestosu

Tunceli’de Dersim Halk Meclisi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve açıklamaya katılan binlerce kişi, Suruç’ta meydana gelen patlamaya tepki gösterdi.

Tunceli'de Dersim Halk Meclisi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve açıklamaya katılan binlerce kişi, Suruç'ta meydana gelen patlamaya tepki gösterdi.

Dersim Halk Meclisi'nin çağrısı üzerine Merkez Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelen ve aralarında HDP Milletvekilleri Edibe Şahin ile Alican Önlü'nün de bulunduğu binlerce kişi alkış ve sloganlarla Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Özgürlük Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık slogan atan kitle, burada Suruç'taki patlamada hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından yapılan açıklamada konuşan ESP İl Yöneticisi Hakan Kavut, Suruç'ta yaşananın katliam olduğunu belirterek, olayı lanetledi.

Konuşmanın ardından yolu trafiğe kapatarak beş dakikalık oturma eylemi yapan kitle, daha sonra Özgürlük Anıtı'na karanfiller bırakarak Suruç'ta hayatını kaybedenleri andı.

Açıklama olaysız şekilde sona erdi.

Suruç'taki patlamayı protesto etmek amacıyla kentteki esnafların tümü de iki saatlik kepenk indirme eylemi gerçekleştirdi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alican Önlü Edibe Şahin Tunceli Dersim Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title