Haberler

Tunceli'de Kadınlar Günü Kutlaması

Tunceli'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikle kutlandı.

Tunceli'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikle kutlandı. Etkinlikte konuşan HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, AK Parti hükümetini eleştirerek, "38'lerde Dersim direnişine soykırımla cevap veren egemenler ve bugün de AKP hükümet, Cizre'de, Nusaybin'de, Sur'da katliamlarla, vahşetlerle tarihe kendi isimlerini yazdılar" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Tunceli'de kadın platformunun düzenlediği yürüyüş ve etkinlikle kutlandı. Etkinliğe, HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun, birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun kadın temsilcileri ile birlikte yaklaşık 500 kadın katıldı. Sat 13.30'da Sanat Sokağı'nda toplanan kadınlar pankart, dövizler ve slogan eşliğinde yürüyüşe geçti. Okullar caddesinden, Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen kadınlar, burada yeraltı çarşısı üzerinde toplandı.Kadınlar bir süre halay çektinten sonra konuşmalara geçildi.

'TARİH NE KADAR DA BİRBİRİNE BENZİYOR'

Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun'un yaptığı kısa konuşmanın ardından konuşan HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, AK Parti hükümetini eleştirerek, bölgede yaşanan olaylara dikkat çekti. Demirel şunları söyledi:

"Bu mücadele kadınların, Sakine Cansız'ların ve geçmiş yıllardan, tarihten bugünlere kadar vermiş olduğu mücadele ile kazanıldı. Ne kadar da tarih birbirine benziyor. 1938'lerdeki direnişle bugün Cizre'de yazılan tarih birbirine çok benziyor. 38'ler Dersim direnişine, soykırımla cevap veren egemenler, bugün de AKP hükümeti Cizre'de, Nusaybin'de, Sur'da katliamlarla, vahşetlerle tarihe kendi isimlerini yazdılar."

HDP'li Çağlar Demirel'den sonra sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasi parti temsilcileri de kısa birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra kadınlar, olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlar Demirel AK Parti Tunceli Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (2)

realist:

. . . kadınlar tarih yazmış zrrrrt. . . Nerde yazmış, ?. . Boş ve gereksiz bir eylem. . Kadın çalışmadığı sürece köledir. . Çalışmayan kadın özgür olamaz, kocasının kölesi olur. . Kadınlar günü değil , pkk nın propagandası yapılmış. . Modası geçmiş bir kutlama. . sizin yazacağınız tarih ancak çukur kazmadır. . Sakine cansızı da pkk öldürdü. . pkk nın iç hesaplaşması idi. kandildeki rıza Altuna sorun. . o bilir

1
0
yanıtYanıtla
xm:

kadınlar günü değil, açıkça pkk propagandası yapılmış. . pkk ya övgüler yağdırılmış. . yasadışı bir örgütün propagandasını yapmak ne zaman serbest oldu?

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title