Haberler

Tüketici Hakları Konusundaki Duyarlılık Artıyor

Mardin Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Musa Öztürk, Tüketicilerin Haklarını Öğrenmeye Başladığını Belirterek, Geçen Yılda Aldıkları Tüketici Hakları Başvuru Sayısının Yüzde 300 Artış Gösterdiğini Söyledi.

Mardin Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Musa Öztürk, tüketicilerin haklarını öğrenmeye başladığını belirterek, geçen yılda aldıkları tüketici hakları başvuru sayısının yüzde 300 artış gösterdiğini söyledi.

2006 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Musa Öztürk, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne 200'ün üzerinde başvuru yapıldığını, bunlardan 55 dilekçenin tüketici lehine, 5 başvurunun ise tüketici aleyhine sonuçlandığını, 140'ında ise uzlaşma sağlandığını kaydetti. Tüketicilerin kendilerine verilen yasal hakları yaygın bir şekilde kullanmaya başladığını ifade eden Öztürk, "Önceki yıla oranla 2006 yılında tüketici hakları başvuru sayısında yüzde 300 gibi bir oranda artış oldu. Tüketiciler, haklarını öğrenmeye başladı. Haklar konusunda gösterilen duyarlılık, üreticilerin tüketicilerle ilişkilerinde daha titiz davranmalarını sağladı. Vatandaş kendisine verilen yasal haklarını sonuna kadar kullanmayı tercih ediyor" dedi.

Geçmiş dönemlerde tüketicilerin özellikle kapıdan yapılan satışlarla ilgili ciddi sorunlarla karşılaştıklarını, bunun yerine 2006 yılı içinde kayıt altına aldıkları tüketici hakkı başvurularının yüzde 90'nın cep telefonun sorunlarından kaynaklandığını dikkat çeken Öztürk, "Son dönemde özellikle cep telefonu satışlarıyla ilgili servis sorunlarından kaynaklanan şikayetlerde artış var. Bizler tüketicinin bu sorunları yaşamadan problemlerini mağazalarda çözüme kavuşturmasından yanayız. Ama yinede teknik serviste 30 günlük süreyi geçen cihazlar için başvuru yapan tüketicilerimizin sorunlarına cihazlarını yenisiyle değiştirerek çözüm getirdik" şeklinde konuştu.

İl Müdürü Öztürk, kapıda satışlarla ilgili bir problemle karşılaşılması halinde zaman geçirmeden illerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesindeki il tüketici sorunları hakem heyetlerine, ilçelerde kaymakamlık bünyesinde kurulu bulunan ilçe tüketici sorunları hakem heyetlerine, ayrıca '175 Alo Tüketici Hattı'na müracaat edilmesini gerektiğini söyledi.

(MNG-FA-N-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title