Haberler

Tüfenkci: "Terörle Bizi Yıldıramazlar, Kardeşliğimizi, Birliğimizi, Beraberliğimizi Asla Bozamazlar"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şenlik alanından genel ve detay görüntüler Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin konuşması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın konuşması Cirit gösterisi Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Malatya'da Bakan Tüfenkci: "Terörle bizi yıldıramazlar, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi asla bozamazlar" "Bizi parçalamaya, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar Allah'ın izniyle amaçlarına ulaşamayacaklar" "Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da bu ülke insanlarının işini, aşını, ülkenin ekonomisini büyütme adına gece gündüz başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, hükümetimiz gece gündüz çalışıyor" Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terörle bizi yıldıramazlar, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi asla bozamazlar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şenlik alanından genel ve detay görüntüler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin konuşması

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın konuşması

Cirit gösterisi Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Malatya'da

Bakan Tüfenkci:

"Terörle bizi yıldıramazlar, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi asla bozamazlar"

"Bizi parçalamaya, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar Allah'ın izniyle amaçlarına ulaşamayacaklar"

"Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da bu ülke insanlarının işini, aşını, ülkenin ekonomisini büyütme adına gece gündüz başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, hükümetimiz gece gündüz çalışıyor"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terörle bizi yıldıramazlar, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi asla bozamazlar." dedi.

Tüfenkci, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen "Dırijan Yama Yayla Şenliği"ne katıldı.

Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, dağların, çiceklerin, koyunların, arıların özgürce dolaştığı bu ortamı sağlayan güvenlik güçlerine teşekkür etti, bu ortamdan faydalanamayan, yaylasına gidemeyen birçok kişi bulunduğunu ifade etti.

Bu toprakları, birlik ve beraberliği korumak için hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Terörle bizi yıldıramazlar, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi asla bozamazlar çünkü bizim kardeşliğimizin mayasında bu topraklar, gelenekler, bu yaylalar var. Biz birbirimizin aynası, birbirimizle yoğurulmuş mayalar gibiyiz. Dolayısıyla bu topraklarda yetişen çiçekler gibi hür, birbirimize sahip olan sen-ben olan ben-sen olan iklimin çocuklarıyız. Dolayısıyla bizi parçalamaya, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar Allah'ın izniyle amaçlarına ulaşamayacaklar. Bizler yetkiyi ve gücü sizlerden alıyoruz. Sizler bizlere sahip çıktığınız, bu topraklara bu ülkeye, vatana sahip çıktığınız sürece Allah"ın izniyle hiçbir güç bu ülkeyi parçalamaya, bölmeye gücü yetmeyecek."

"Gece gündüz çalışıyoruz"

Tüfenkci, omuzlarında halkın emaneti bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu emaneti en iyi şekilde taşımak, kardeşlik hukuku çerçevesinde bu emaneti gelecek nesillere taşımak için sizlere hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da bu ülke insanlarının işini, aşını, ülkenin ekonomisini büyütme adına gece gündüz başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, hükümetimiz gece gündüz çalışıyor. Kapı kapı ülkelere giderek daha fazla nasıl mal satabiliriz, nasıl ihracatımızı artırırız diye gece gündüz mücadele ediyoruz. Üretimimizi nasıl artırabiliriz, neler yapabiliriz diye gece gündüz mücadele ediyoruz. Ürettiğimizi nasıl artırabiliriz diye kafa yoruyoruz. Esnafın nasıl işini aşını büyütebiliriz diye gece gündüz çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz."

"79 milyona dokunmak, kalkındırmak için kafa yoruyoruz"

Ülkeye faydalı olabilmek adına gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Tüfenkci, ülkede yatırım yapan, taş üstüne taş koyan, alın teriyle bilek gücüyle gayret gösteren çiftçi ve esnaf için kafa yorduklarını söyledi.

Tüfenkci, taksici, minibüsçü esnafı, üzerindeki ÖTV baskısından kurtarabilmek için de çalıştıklarını vurgulayarak, "Biz sadece esnafa, çiftçiye değil bu ülkede yaşayan 79 milyona dokunmak, onları kalkındırmak için kafa yoruyoruz. Bu kafayı yorarken arkamızda hep sizlerin, bu milletin desteğini, hep Dırijanlıların desteğini hissettik. Allah sizden razı olsun. Sizler bizlere destek verdiği sürece de biz hem Dırijanlılara, hem Yazıhanlılara, hem Malatyalılara hem de bu coğrafyadaki tüm insanlara inşallah hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bu yaylalarda sadece çiçek açar"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise Yama Dağı'nın Türkiye'nin fotoğrafı olduğunu kaydetti.

Yama Dağı'nın barışın sembolü olduğunu aktaran Çalık, "Yama Dağı'nda, Dırijan aşiretinin olduğu yerde Kürtler, Türkler, herkes var. Hepimiz buradayız ve bu yaylalarda sadece çiçek açar. Bu yaylalarda sadece kuş sesi dinlenir. Türkiyemin dağlarında, ovalarında, her yerinde biz sadece kuş sesine ve çiçeklere izin vereceğiz. İnsanlarımızın sağlıkla, sıhhatle yaşamasına izin vereceğiz. Yama Dağı şenlikleri denildiğinde nefessiz hepimiz burada olalım istedik çünkü burası barışın sembolü, burası kardeşliğin sembolü, burası Türkiye'nin fotoğrafı. Hepimizin burada olması gerekir." dedi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak da kardeşlik türkülerinin söylendiği güzel alanda vatandaşlarla buluşmanın anlamlı ve önemli olduğunu ifade etti.

Allah'tan devlete ve millet zeval vermemesini dileyen Toprak, "Devlet şemsiyesini kaybeden memleketlerin, ülkelerin ne hale geldiğini görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak tüm kardeşliğimizi ve yardımseverliğimizi onlara gösteriyoruz ama hakikaten bir arada birlikte yaşamak, o güzellikleri sürdürebilmek çok önemli. Onun için Türkiye Cumhuriyet devletimizin bir neferi olarak bir arada yaşamanın, kardeşliğimizi, sevgimizi, hoşgörümüzü bir arada haykırmamızın güzelliklerini hem yaşıyoruz hem de gelecekte de hep birlikte yaşayacağız." diye konuştu.

Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de "Bu güzelim yerlerde Alevi'si ile Sünni'si ile Türk'ü ile Kürt'ü ile zenginiyle, fakiriyle, kadınıyla, çocuğuyla hep beraberiz. Hep birlikte bu ülkeyiz ama maalesef sırtımızın öbür tarafında olan diğer yerlerde bu havayı, atmosferi orada yaşayan insanlara zehir edenlere lanet olsun." şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Yama Dağı'na geçmişte ulaşımın kolay olmadığına dikkat çekerek, bu konuda çok ciddi genişletme çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ve Dırijan Dernek Başkanı Nihat Öztürk'ün konuşmasının ardından katılımcılara müzik dinletisini sunuldu, geleneksel etli pilav dağıtıldı.

Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler daha sonra cirit gösterisini izledi.

Şenliğe İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, diğer yetkililer ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Öznur Çalık Hekimhan AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title