Haberler

Tren Garında Vagonlara Spreyle Yazı Yazan Bir Genç Gözaltına Alındı

Balıkesir Tren Garında Askeri Araçların Bulunduğu Vagonların Arasında Durumlarından Şüphelenilen 3 Kişiden Biri Güvenlik Görevlileri ile Yaşanan Kovalamaca Sonucu Yakalanırken, 2 Kişi Kaçtı. Terör Propagandası Eylemi Yaptığı Şüphesi ile Gözaltına Alınan 14 Yaşındaki Gencin Pop Müzik Meraklısı Olduğu Anlaşıldı.

Balıkesir tren garında askeri araçların bulunduğu vagonların arasında durumlarından şüphelenilen 3 kişiden biri güvenlik görevlileri ile yaşanan kovalamaca sonucu yakalanırken, 2 kişi kaçtı. Terör propagandası eylemi yaptığı şüphesi ile gözaltına alınan 14 yaşındaki gencin pop müzik meraklısı olduğu anlaşıldı.

Balıkesir Gar'ındaki olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Askeri araçların sevkiyatının yapıldığı park halindeki vagonların arasında devriye gezen güvenlik görevlileri, burada durumlarından şüphelendiği 3 kişiyi takibe aldı. Güvenlikçilerin kendilerini farketmesi üzerine kaçmaya başlayan şahıslardan biri olay yerinde yakalanırken, diğer 2 kişi firar etti. Üzerinden 2 adet sprey boya kutusu ele geçirilen B.Ç. isimli 14 yaşındaki genç, kötü bir amacının olmadığını, arkadaşlarıyla birlikte grafikerlik

yaptıklarını, vagonları da düşünmeden sprey boya ile hobi olarak boyadıklarını söyledi. İlköğretim 8. sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen B.Ç., polise kaçan arkadaşlarının da kimlik bilgilerini verdi.

Tren istasyonundaki yaşanan sıcak dakikalar vatandaşları da tedirgin etti. Jandarma Genel Komutanlığı'nın Anadolu'daki birliklere sevk yaptığı alanda, şüpheli şekilde dolaşan şahısların, terörist olabilecekleri değerlendirildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edilirken, Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı uzman ekiplerin yaptığı incelemede, vagonlardaki yazının herhangi bir terör muhteviyatı olmadığı tespit edildi. Korktuğunu ve pişman olduğunu söyleyen B.D. isimli genç, çocuk şubesine teslim

edilirken, TCDD yetkilileri, vagonların izinsiz boyanması ile ilgili şikayetçi olup, zararın da karşılanması için kamu davası açılmasını talep ettiler. Olayla alakalı soruşturma sürdürülüyor.

(YU-İRF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title