Haberler

Tredaş, Kız Öğrencileri Enerji Sektörüne Teşvik Ediyor

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ), ortaokulda okuyan kız öğrencileri enerji sektörüne teşvik etmek amacıyla Çorlu Gönüllü Hizmet Vakfı Aysel Abdullah Öğücü Ortaokulu'nda "Enerji" temalı proje ve resim yarışması düzenledi.

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ), ortaokulda okuyan kız öğrencileri enerji sektörüne teşvik etmek amacıyla Çorlu Gönüllü Hizmet Vakfı Aysel Abdullah Öğücü Ortaokulu'nda "Enerji" temalı proje ve resim yarışması düzenledi.

Şirket açıklamasına göre, TREDAŞ'ı da bünyesinde barındıran, enerji sektöründe öncü şirketlerden olan IC İÇTAŞ Enerji, Trakya bölgesinde eğitime verdiği önemi gerçekleştirdiği faaliyetleriyle ortaya koyuyor.

Kadınların iş hayatındaki istihdamının, cinsiyetler arasında adil ve eşitlikçi fırsatların sunulmasında farkındalığı arttırmaya yönelik olarak IC İÇTAŞ Enerji ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliği kapsamında "Büyüdükçe Yarınsın" sloganıyla başlatılan çalışmalar, çok yönlü dayanışma ile sürdürülüyor.

Bu kapsamda, lise ve üniversite tercihlerinde, Endüstri Meslek Liselerinin elektrik bölümü ve Mühendislik Fakültelerinde elektrik mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliğine dönük eğitim ve kariyer olanakları ile ilgili bilgilendirme yapan TREDAŞ, kız öğrencileri enerji sektörüne teşvik etmek amacıyla proje ve resim yarışması düzenledi.

Çorlu Gönüllü Hizmet Vakfı Aysel Abdullah Öğücü Ortaokulu'nda 8. Sınıf'ta okuyan kız öğrenciler yoğun bir katılım gösterdiği yarışmanın birinciliğini Ceren Koşar Kazandı.

Müjde Bodur ikinci olurken, Selin Kula da üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere TREDAŞ çalışanları ve okul yönetiminin katıldığı törenle bisiklet ve tablet hediye edildi.

Proje, kadın teknisyen, tekniker ve mühendislerin enerji sektöründe istihdam edilmelerinde süregelen dengesiz dağılımın giderilmesinde özellikle katkı yaratmayı ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eşit fırsatlar sunulmasını mümkün kılmayı, gerek sahada gerekse yöneticilik pozisyonlarında, kadınların aktif rol almalarını sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Trakya Bölgesi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title