Haberler

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitünün Arazisi

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, 'Edirne'deki Bütün Sivil Toplum Kuruluşları, Belediye Herkes Bir Araya Gelsin, Görüşlerini Açıklasın ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün Arazisine Ne Yapmak İstiyorlarsa Karar Versinler' Dedi

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, 'Edirne'deki bütün sivil toplum kuruluşları, belediye herkes bir araya gelsin, görüşlerini açıklasın ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün arazisine ne yapmak istiyorlarsa karar versinler' dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Edirne kent merkezinde balıkçı esnafını ziyaret etti, fırıncılarla toplantı yaparak sorunlarını dinledi.

Budak, daha sonra Hudut Gazetesi'ni ziyaret ederek Genel Yayın Müdürü Bülent Ayan ve Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytin ile görüştü. Budak, burada yaptığı açıklamada, TOKİ'nin Edirne'ye yapacağı yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin TOKİ Başkanı ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamayla birlikte, Edirne kamuoyunda Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün arazisine TOKİ konutlarının yapılacağı yönünde tartışmalar başladığını ve bu tartışmalarda kendisinin ve partisinin itham edildiğini vurgulayan Budak, olayın kendisi ve partisi ile hiçbir alakası olmadığını belirtti.

Budak, olayın kendisiyle bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, şöyle dedi: 'Belediye ile TOKİ arasında olan bir olay. Belediye imara açıyor. Benim ne görüşmem var, ne de ilişkim. Hiç bir ilgim yok. Onlar kendi aralarında protokol yapmışlar, anlaşmışlar. Benim ilgim yok. Randevu almamışım, bana böyle bir talep gelmemiş. Burada ithamda bulunulması çok yanlış bir şey. Burada bir planımız da yok. Sadece hastane yapılması konusunda Sağlık Bakanlığı'na desteğimiz var. Ama ben Edirne'de buna üzülüyorum. Edirne'deki bütün sivil toplum kuruluşları, belediye, herkes bir araya gelsin, görüşlerini açıklasın ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün arazisine ne yapmak istiyorlarsa karar versinler. Edirneliler istemiyorsa yapılmaz. Belediye şu anda bunu iptal edebilir. Dediğim gibi Sağlık Bakanlığı burada 400 yataklı hastane yapmak istiyor. Devlet Edirne'ye 80-100 milyonluk yatırım yapacak, bunun iptal edilmesinden Edirne'ye hizmet gelmesi için çaba sarf eden insanlar olarak üzüntü duyarız.'

(RC-BAK) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title