Haberler

Trabzon: Saddam Hüseyin'in İdamının Ardından

İnsan Hakları Derneği (İhd) Trabzon Şubesi Başkanı Gültekin Yücesan, Saddam Hüseyin'in Kurban Bayramı'nda İdam Edilmesinin ABD'nin Müslümanlar'a Yönelik Bir Gözdağı Olduğunu Öne Sürdü.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Trabzon Şubesi Başkanı Gültekin Yücesan, Saddam Hüseyin'in Kurban Bayramı'nda idam edilmesinin ABD'nin Müslümanlar'a yönelik bir gözdağı olduğunu öne sürdü.

İHD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Yasemin Aslanoğlu, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, 2006 yılının ikinci 6 ayını kapsayan ve insan hakları ihlallerini içeren raporu kamuoyuyla paylaştı. Yaptıkları çalışmalar ve kendilerine yapılan başvurulardan oluşan raporla ilgili açıklama yapan Aslanoğlu, bölgede yaşanan yoksulluk nedeniyle çocuk ve kadın istismarıyla birlikte adli vakalarda da artış yaşandığını söyledi.

Sağlık ve eğitim hizmetlerinin ticarileşmesiyle bu alanlarda da insan hak ihlallerinin sıkça yaşandığını kaydeden Aslanoğlu, bölgenin ekonomik anlamda bel kemiği olan fındık ürününün ihracatçılar tarafından ucuza alınmak istenmesinin üreticileri ekonomik kayba uğratarak mağdur ettiğini dile getirdi.

Trabzon'da geçen yıl Nisan ayında yaşanan ve TAYAD üyesi 5 kişinin linç edilmek istenmesi üzerine çıkan olaylarla ilgili davanın sonuçlandığını hatırlatan Aslanoğlu, linç girişimini gerçekleştirenler beraat ederken mağdurların cezalandırıldığını öne sürerek verilen kararı eleştirdi.

Şube Başkanı Gültekin Yücesan ise Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Kurban Bayramı'nda idam edilmesinin ABD'nin Müslümanlara yönelik bir gözdağı olduğunu öne sürdü. Kendilerinin her durumda yaşam hakkını savunduklarının altını çizen Yücesan, Saddam Hüseyin'in idam edilmesinin bölgede barışa hizmet etmeyeceğinin açık olduğunu ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title