Haberler

Trabzon: Ktü'deki Eylemin Ardından

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (Ktü), Yüksek Öğretim Kurulu'nu (YÖK) Protesto Ederken Slogan Attıkları Gerekçesiyle Jandarma Tarafından Gözaltına Alınan ve Daha Sonra Serbest Bırakılan Öğrencilere Halkevleri Trabzon Şubesi'nden Destek Geldi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ), Yüksek Öğretim Kurulu'nu (YÖK) protesto ederken slogan attıkları gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan öğrencilere Halkevleri Trabzon Şubesi'nden destek geldi.

Halkevleri Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Üst, dernek üyeleri ve serbest bırakılan öğrencilerle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı. YÖK'ün kuruluşunun 25. yılında KTÜ'de üniversite yönetimi ve jandarma tarafından öğrencilere yönelik bir tezgah düzenlendiğini ileri süren Üst, "Bugün KTÜ'de basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilerimize karşı suç işlenmiştir. İnsan haklarına karşı şiddet kullananları kınıyor, insanlarımızı çocuklarına sahip çıkmaya çağrıyoruz" diye konuştu.

KTÜ'de eylem ve jandarma tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan 22 kişinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında öğrenciler adına konuşan Taylan Kaya ise haklı mücadelelerinin süreceğini belirterek, "Hayalini kurduğumuz üniversitelerin, demokratik üniversitelerin gerçekleşmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title