Haberler

Trabzon Heyeti Siirt'te Halay Çekip Horon Tepti

Siirt'e kardeş şehir Trabzon'dan gelen 30 kişilik heyet, düzenlenen gecede halay çekip horon tepti.

Siirt'e kardeş şehir Trabzon'dan gelen 30 kişilik heyet, düzenlenen gecede halay çekip horon tepti. Gecede 4 dilde kardeşlik şarkıları söylendi.

Siirt ile Trabzon İl Genel Meclisleri tarafından uygulanan kardeş şehir proje kapsamında Trabzon'dan gelen heyet Siirt'te misafir edildi. Polisevi'nde düzenlenen akşam yemeğinde Siirt İlim Spor Kültür Sanat Araştırma Vakfı (SİSKAV) sanatçısı Lütfü Turşak'ın seslendirdiği türküler geceye damga vurdu. Mahalli sanatçı Turşak'ın Türkçe, Kürtçe Arapça ve konukların Karadeniz şivesine uygun Lazca'dan birkaç parça okuması salonda büyük alkış aldı. Siirt Valisi Ahmet Aydın ve Belediye Başkanı Selim Sadak gelen davetlileri halaya kaldırdı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Karadeniz Bölgesi'ne özgü çalınan şarkılara eşlik eden davetliler, daha sonra hep birlikte horon tepti. Halayı başarıyla çeken Siirt Valisi Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak ve Ziyaret Belediye Başkanı Servet Gülümser'in horon tepme sırasında zor anlar yaşaması salonda gülüşmelere neden oldu.

Gecenin sonunda kısa bir konuşma yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Gelen konuklara kardeş şehre hoş geldiniz diyorum. Bu ziyaretin birliğimize, beraberliğimize katkı sunacağına inanıyorum" dedi.

Heyet, etkinliğin ardından otobüsle şehir turu attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selim Sadak Ahmet Aydın Trabzon Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title