Haberler

Hasankeyf Turizm Platformu, İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Güncelleme:

Doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle büyük bir potansiyele sahip Hasankeyf ilçemizin tanıtımını daha etkin bir şekilde yapmak için oluşturulan 'Hasankeyf Turizm Platformu'nun ilk toplantısı Valimiz Hulusi Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle büyük bir potansiyele sahip Hasankeyf ilçemizin tanıtımını daha etkin bir şekilde yapmak için oluşturulan 'Hasankeyf Turizm Platformu'nun ilk toplantısı Valimiz Hulusi Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Hasankeyf Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Hasankeyf Belediye Başkan Vekili, platforma üye kurum ve kuruluşların yöneticileri ile sektör temsilcileri katıldı.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Hasankeyf Kaymakamlığının işbirliği ile düzenlenen toplantıda; Hasankeyf ilçemizin turizm potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması için yürütülecek çalışmalar ele alındı.

Toplantıda konuşan Valimiz, "Hasankeyf'in turizm anlamında ciddi bir potansiyeli var. Hem iç hem dış turizmde ciddi beklentilerimiz var. Bu tür turizm platformları turizmin ilgisini doğru yöne yönlendirme ve geçmiş dönemlerde yapılan hataların tekrarlanmaması anlamında çok değerli ve kıymetli. İlçede yürütülen bazı projeler inşaat halinde ve kısa zamanda hizmete girecek. Devasa bir millet bahçesi yapılacak. Ayrıca Valilik olarak hazırlamış olduğumuz projelerin finansmanı ile ilgili çalışıyoruz. O projeler Hasankeyf turizmine katkı sağlayacak" dedi.

Batman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu'na bağlı hizmet veren 49 yatak kapasiteli uygulama otelinin dışında ilçede otelin olmadığını ifade eden Valimiz, "Bunun üzerine özel sektörümüz daha tek bir oda bile eklemiş değil. Buradan çağrıda bulunuyorum. Buranın mimari dokusuna uygun oteller yapsınlar. Çünkü turizm yatak kapasitesi demektir. Sosyal tesis, lokanta ve bir turizm tesisi demektir. Eğer tesisiniz yoksa turizminiz de yok demektir. Bu yüzden bizim uygulama oteli bir örnektir ve başlangıçtır. Özel sektörün de hızlı bir şekilde tesisleşmeye gitmesi gerekiyor ki, Hasankeyf'e gelen turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilelim" diye konuştu.

Batman Belediyesi olarak da Hasankeyf'e çok ciddi destekler verdiklerini belirten Valimiz, "Çünkü biz şuna inanıyoruz. Batman artık büyükşehir olmaya yaklaşmış bir şehirdir. Dolayısıyla Batman Belediyesi'nin ilgisinin Hasankeyf'te olmasından daha doğal bir şey olamaz. Gerek Valilik, gerekse de Batman Belediyesi Hasankeyf'in tanıtımından diğer tüm sorunlarına kadar her konuda sorumluluk almaya devam edecektir" dedi.

Toplantı; görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardında sona erdi.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Batman Üniversitesi Hasankeyf Batman Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title