Haberler

Tokat'ta 'Evlilik Ehliyeti Projesi'

Tokat'ın Niksar İlçesinde Başlatılan 'Evlilik Ehliyeti Projesi' ile Nişanlı ve Evli Çiftlere, Evlilikle İlgili Çeşitli Konularda Eğitim Veriliyor

Tokat'ın Niksar ilçesinde başlatılan 'Evlilik Ehliyeti Projesi' ile nişanlı ve evli çiftlere, evlilikle ilgili çeşitli konularda eğitim veriliyor.

Niksar Belediyesince 'iki alyans, bir yastık' sloganıyla başlatılan projenin tanıtımını yapan Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, projeyle nişanlı çiftlere evlilik öncesi eğitim, evli ve nişanlı çiftlere ise evlilik ilişkilerinin kalitesini yükseltmek için ilişkilerini koruyucu ve önleyici eğitimler verildiğini söyledi.

Engelli oranının gün geçtikçe artması, toplumsal kötü alışkanlıkların ve boşanmaların artmasının da aile kurumunun durumuyla doğrudan ilgili olduğunu ifade eden Yadigar, 'Bu ve benzeri birçok nedenle ailenin eğitimi, evliliğe hazır bireylerin toplumu oluşturması çok önemlidir. Bu proje eşlerin 'bir yastıkta kocayın' yaklaşımının eğitim boyutudur' diye konuştu.

Çalışmanın bilimsel bir proje olduğunu belirten Yadigar, 'Bunun bir nevi 'evlilik ehliyeti' esprisinin kurs şeklinde, sonunda katılım belgesi verilerek kurumsallaşması noktasında Türkiye'de öncülük edeceğine yürekten inanıyorum. Bu projemizle yeni kurulacak ailelerin temellerinin sağlam atılabilmesi adına, evlenecek çitlerimize evlilik öncesi eğitimi ve evli çiftlerimize evlilik ilişkilerinin kalitesini yükseltmek için ilişkilerini koruyucu ve önleyici eğitim verilecektir' dedi.

Projeyle nişanlı ve evli çiftlere 10 oturumlu bir grup çalışması yapılacağını kaydeden Yadigar, bu oturumlardan ikisini aksatan çiftlerin programdan çıkarılacağını anlattı. Verilen 'evlilik ehliyeti' ile evli ve nişanlı çiftlere iyi bir başlangıç yapabilmeleri fırsatı doğacağını da vurgulayan Yadigar, evli çiftler için de evliliklerinde çıkmış ya da çıkması muhtemel sorunlar üzerinde çeşitli çözüm alternatifleri geliştirilerek eşlerin sağlıklı bir evlilik süreci yaşamalarına katkıda bulunulmasının düşünüldüğünü bildirdi.

Projenin Türkiye'de model olacağını dile getiren Yadigar, aynı projenin Ankara Çankaya ve Keçiören belediyelerinde de uygulandığını sözlerine ekledi.

Bu arada eğitimi tamamlayan nişanlı çiftlere evlilik ehliyeti verileceği, çift alyans hediye edileceği bildirildi.

Eğitimlerin Niksar Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünce Psikolojik Danışman Adnan Tanrıverdi tarafından verildiği kaydedildi.

(RB-DOĞ-İSA-MHD) - TOKAT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title