Haberler

THY Uçağı Pistte Kalkış Yapamadı

Adana'da Türk Hava Yolları'na (THY) Ait Adana-istanbul Seferini Yapan Uçak, Teknik Bir Arızadan Dolayı Pistten Kalkış Yapamadı. Yolcular Arasında Bulunan Oyuncu-sunucu Doğa Rutkay, Uçakta 20 Dakika Mahsur Kaldıklarını ve Çok Korktuğunu Söyledi.

Adana'da Türk Hava Yolları'na (THY) ait Adana-İstanbul seferini yapan uçak, teknik bir arızadan dolayı pistten kalkış yapamadı. Yolcular arasında bulunan oyuncu-sunucu Doğa Rutkay, uçakta 20 dakika mahsur kaldıklarını ve çok korktuğunu söyledi.

Alınan bilgiye göre, THY'nin Adana-İstanbul uçağı, Adana Havalimanı'ndan saat 13.45'te havalanmak üzere piste çıktı. Ancak, teknik bir arızadan dolayı uçak kalkış yapamadı. Yolcular 20 dakika bekletildikten sonra uçaktan indirildi. Yolcular arasında bulunan oyuncu sunucu Doğa Rutkay, Fox TV'de yayınlanan "Şehirde Birgün" programının çekimleri için geldiği Adana'dan dönerken uçakta 20 dakika mahsur kaldığını söyledi.

Bindiği uçağın kalkış için pistte hareket ettikten sonra ileri geri geldiğini belirten Doğa Rutkay, "Uçak hareket edemedi. 20 dakika uçağın içinde bekledik. Daha sonra teknik bir arıza olduğu söylenerek uçağı terk etmemiz istendi. Yaklaşık 2 saattir bekliyoruz, teknik arızayla ilgili bir bilgi verilmedi" dedi.

Kendisinde uçak fobisi olduğunu, ancak işlerinin yoğunluğundan dolayı uçağa binmek zorunda kaldığını ifade eden Doğa Rutkay, "Bu arıza iyi ki uçak havalandıktan sonra olmadı. Çok önemli bir arıza var ki bizi indirmek zorunda kaldılar. Uçaktan iner inmez önce annemi, sonra babamı, daha sonrada en yakın arkadaşlarımı aradım. Psikolojik olarak sevdiklerimin sesini duymak istedim. Daha önce de ABD'ye giderken uçakta aynı şeyle karşılaşmıştım. Bu tip arızalar hep beni buluyor" diye konuştu.

Uçak arıza yaptıktan sonra kesinlikle uçağa binmek istemediğini, çok korktuğunu ancak saat 20.00'da bir televizyon programı çekimi olduğu için uçakla gitmek zorunda olduğunu kaydeden Rutkay, "Kendimi hiç iyi hissetmiyorum ancak uçağa binmek zorundayım" dedi.

Doğa Rutkay ile diğer yolcular, THY'nin saat 16.45'te hareket eden uçağıyla İstanbul'a gitti.

(FK-AB-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title