Haberler

The American Turkish Society'den Hüsnü Özyeğin ve Hamdi Ulukaya'ya Onur Ödülü

The American Turkish Society, FIBA Holding Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’i, ve Chobani Kurucu ve CEO’su Hamdi Ulukaya’yı 6 Ekim Salı günü New York The Pierre’de gerçekleştirilecek olan 2015 Gala yemeğinde onurlandıracak.

The American Turkish Society, FIBA Holding Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin'i, ve Chobani Kurucu ve CEO'su Hamdi Ulukaya'yı 6 Ekim Salı günü New York The Pierre'de gerçekleştirilecek olan 2015 Gala yemeğinde onurlandıracak.

Amerika, Türkiye ve dünyadaki pek çok insanın hayatını değiştiren bağışlarını ve gelişime olan manevi sorumluluklarını kutlamak amacı ile; Ulukaya'ya The American Turkish Society İnsanlık Ödülü, Özyeğin'e ise American Turkish Society Hayırseverlik Ödülü verecek. Mica Ertegün'ün Onursal Başkan olarak yer alacağı gecede, Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent Gala Yemeği Başkanlığı yapacak.

Chobani Kurucu ve CEO'su Hamdi Ulukaya, geçen yıl Türkiye sınırında yaşanan şiddetten kaçmakta olan göçmenlere yardım amacıyla 2 milyon dolar bağış yapmıştı. Ulukaya bu sene de dünya genelindeki göçmen krizine çözüm getirmek amacı ile The Giving Pledge kapsamında, mal varlığının büyük bir kısmını bağışlayacağını duyurdu. Ulukaya bu sözünü yerine getirmek için Tent (Çadır) adını verdiği kişisel vakfını kurdu. Tent, göçmen ve mültecilerin sorunlarına dikkat çekecek ve bu insani krizin sona ermesine yardımcı olmak amacı ile alınacak önlemlere destek sağlayacak. Chobani aynı zamanda şirket karının %10'unu daha fazla kişiye daha sağlıklı gıda sağlamaya çalışan organizasyonlara bağışlamakta.

Girişimci, iş adamı ve hayırsever Hüsnü M. Özyeğin aynı zamanda FIBA Holding Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Özyeğin Üniversitesi Heyet Başkanı'dır. Özyeğin, Türkiye'de eğitim, sağlık ve kırsal kalkınma alanlarını destekleme ve sosyal eşitsizliği yok etme odaklı 420 milyon dolar üzerindeki yatırımları uluslararası övgü almıştır. Özyeğin, 65 okul ve kız öğrenci yurdu açmış, aynı zamanda mali desteğe ihtiyacı olan 12 binin üzerinde öğrenciye burs vermişti. Hüsnü Özyeğin ve ailesi tarafından desteklenen bu programlar Türkiye'de bir milyonun üzerinde aileye ulaşmıştı.

American Turkish Society Direktörü Marie Stewart, "Bu iki dünyaca ünlü lideri Galamızda ağırlamaktan ve kendilerinin vakıfsal ve hayırsever girişimlerini kutlamaktan onur duyuyoruz. Hamdi Ulukaya ve Hüsnü Özyeğin'in çabaları ve yatırımları dünyada fark yaratmaktadır ve Society bu seneki Gala yemeğimizde kendilerini onurlandırmaktan şeref duymaktadır" dedi.

1949 yılında kurulan The American Turkish Society (Amerikan Türk Cemiyeti - ATS), Amerika ile Türkiye arasındaki ekonomik, kültürel ve iş dünyası alanlarındaki bağları geliştirmek üzere Amerika'da faaliyet gösteren en köklü sivil toplum kuruluşudur. ATS eğitim, kültürel alışveriş, hayırsever - insancıl aktiviteler ve network etkinlikleri aracılığı ile iki ülke arasında anlayış ve işbirliğini teşvik eder. Türk sanat ve kültür alanlarını vurgulayan programları sunması ve desteklemesinin yanı sıra, gelecek nesil liderlerinin Young Society Programı aracılığı ile gelişmesine yardımcı olur. İçinde diplomatlar, iş adamları, sanatçılar, akademisyenlerinde bulunduğu özel ve kamu sektörlerinden 350 misafir, kazancı organizasyonun eğitim, sanat, kültür ve iş dünyası alanlarındaki programlarına gidecek olan Gala'yı destekleyeceklerdir. - NEW YORK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Hüsnü Mustafa Özyeğin New York Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title