Haberler

Terör Örgütü PKK'dan 99 Terörist Kaçtı

Irak'ın Kuzeyinde Yuvalanan Terör Örgütü PKK'dan 2006 Yılı İçinde Toplam 99 Kişinin Kaçarak Şırnak'ta Güvenlik Güçlerine Teslim Olduğu Bildirildi.

Irak'ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütü PKK'dan 2006 yılı içinde toplam 99 kişinin kaçarak Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, başta Mahmur kampı olmak üzere Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'dan kaçışlar sürüyor. Fırsatını bulan teröristler, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) ve Irak Kürdistan Yurtseverler Partisi'ne (IKYB) sığınıyor. Buralarda Türk adaletine teslim olacaklarını belirten teröristler, daha sonra Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilerek güvenlik güçlerine teslim ediliyor. Son bir yıl içerisinde 99 terörist, Habur üzerinden Türk güvenlik güçlerine teslim edildi.

Teröristlerin teslim olmalarında, 1 Haziran 2005 tarihinden itibaren yürürlüğe giren ''Etkin Pişmanlık Yasası'' ve bu yasadan çocuklarının yararlanmasını isteyen çok sayıda ailenin girişimi de etken oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title