Haberler

Terim "Malta Dikkat Edilmesi Gereken Bir Takım"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Malta Maçının Önemine Dikkat Çekerek, Malta Maçı Öncesi Yaşanan Hakem Değişikliği, Kadronun Nasıl Oluşturulduğu Ve Millilerin Son Durumu Hakkında Açıklamalar Yaptı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Malta maçının önemine dikkat çekerek, Malta maçı öncesi yaşanan hakem değişikliği, kadronun nasıl oluşturulduğu ve millilerin son durumu hakkında açıklamalar yaptı.

Terim, Polat Renaissance Otel`de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

¨Açıklanan hakem İsviçre maçının 4. hakemiydi. Bugün itibariyle değişiklik yapıldı. İspanyol Vasquez yeni hakem oldu. 1 hafta kala hakem değiştirildi. Enteresan. İsviçre maçında tam tersi olmuştu. Demek ki UEFA böyle uygun gördü. Biz de o gözle bakıyoruz. Söyleyecek bir şeyimiz yok. 6 Eylül Çarşamba günü Frankfurt Commerzbank Arena`da Malta maçı ile başlayacak eleme müsabakalarında 3 maçı seyircisiz oynayacağız. Biz teknik anlamda en azından alışma anlamında 1 Eylül`de seyircisiz oynayacağımız bir maç yapacağız, Malta maçında da bu cezanın ağır olduğunu ifade edecek biçimde hırslı bir oyun sergileyeceğiz. Bu ilk tecrübemiz olacak. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi ile temas halindeyiz. Bugün veya yarın iki tane davranış bilimci akademik kökenli profesörümüzle de teknik heyet adına orada bir toplantı yapacağız. Onların tavsiyelerini alacağız. Biz de oyuncularımıza o şekilde aktaracağız. İşin psikolojik kısmını akademik arkadaşlarla yöneteceğiz. Biz de çok sessiz maç oynamadık. Belki oyuncularımız zaman zaman Türkiye`de seyircisiz maç oynamış olabilirler, ama herkes için ilk olacak diyebiliriz. Özellikle uluslararası seviyede sık yaşanan bir şey değil bu. En azında biz bunu kullanıp daha azimli, hırslı bir şekilde cezanın ağır olduğunu ortaya koyan bir futbolla üstesinden geleceğiz. Buna rağmen kazanmanın çok daha büyük bir zevk olacağını ve güven katacağını düşünerek hareket edeceğiz.¨

Terim kendisine yöneltilen bir soruya ¨Biz tam tersi milli takımımızın istikrarlı olduğunu düşünüyoruz, sakatlıkları düşünerek sayısal anlamda böyle bir karar aldık. Milli takıma hakeden isimleri çağıracağım ve bu da böyle devam edecek. Şimdi ben her futbolcuya neden kadroya alınmadığına dair tek tek açıklama yapsam, herkese böyle bir hak doğacak¨ dedi.

-KADRONUN GETİRİSİ DE GÖTÜRÜSÜ DE BİZİM SORUMLULUĞUMUZDADIR-

Milli Takım kadrosunu istikrarlı bir şekilde açıkladıklarını düşündüğünü aktaran Fatih Terim ¨Baktığımız zaman da, bir önceki kadrodan çok fazla değişiklik yok. Sakatlıklar ve formsuzluklar olsa da, değişiklik çok fazla yok. Milli takımı zorlayan hak eden oyuncular olduğu zaman da onları almaktan geri durmayacağız. Ümit Özat`ın yerine sol ayaklı ve teknik bir futbolcu almak istedim. Ergün 16 yıldır istikrarlı bir futbolcu. İsviçre maçı öncesinde de sakatlıktan yeni kurtulup, maçta oynattığımda büyük eleştiri almıştım, fakat o maçta bütün asistleri Ergün yapmıştı. Türk milleti insanı ve basını bizim seçimlerimize güvenmeli. Biz tecrübeli oyuncuları tercih ettik ve Ergün`ü kadroya dahil ettik. Ergün`ün son 16 yılına bakmanız lazım. Son derece istikrarlı bir oyuncu. Geçen sene de Tümer`le ilgili bu tür eleştiriler olmuştu. Onların iyi oynaması ve oyuna tesir eden işler yapması bizim haklılığımızı ortaya koydu. Türk halkı ve madyası bizim seçiciliğimize güvenmeli ve ona göre davranmalı. Ben nasıl kimsenin kadro seçimine karışmıyor ve saygı duyuyorsam onlar da bana saygı duymalı. Bir daha söylüyorum bazı arkadaşlar bana kendilerini seçtirecek. Necati antrenmansız diye almadık, Serhat sakatlıktan kurtuldu, fakat hazır diye kadroya almadım. Kafamızda ilk 11 aşağı yukarı şekilllendi. Antrenman performası önemli ama kafamızda bir şablon var. Tolga, Gökhan Zan ve Can Arat`tan 2`si bu maçta oynayacak. Yıldıray`ın gribal bir durumu var. Gökhan bizim defansımızın önemli bir ismi ve her geçen gün daha iyi oluyor. Nihat`ın bir durumu var O`na 2 günlük bir izin verdim. Özden`e izin verdim Kocaeli`ye gitti, eniştesi vefat etti. Kadronun getirisi de götürüsü de bizim sorumluluğumuzdadır¨ dedi.

-MALTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR TAKIM-

Terim, Malta`nın yükselen performansına dikkat çekerek şunları söyledi: ¨Malta Lüksemburg`tan 2 gömlek daha üstün, maçın seyircisiz olacak oynanması onları cesaretlendirebilir.. Son 2 puan maçlarında 1-1 berabere kalmışlardı. Artık hiçbir takım eskisi gibi değil. Oyuncularımdan bu maçta çok iyi performans bekliyorum. Bu tip maçlarda kırılma noktası 2 farkı geçmesidir. Size güven gelirken, rakip de oyundan kopar. Ben oynarken Malta çok kolaydı. Şimdi öyle değil. Bizim buradaki düşüncemiz, mücadelemizi yüksek tutuğumuzda, üst seviyede kalırız. Bu Malta dikkat edilmesi gereken bir takım, özellikle sahasındaki maçlarda sürpriz yapabilecek bir takım.¨

Terim ayrıca ¨Cüneyt Çakır, hakemlerimizi temsilen milli takımımıza çok güzel bilgiler verdi ve çok yararlı oldu. Cüneyt Çakır`ın ikazları da takımımıza faydalı oldu¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title