Haberler

Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği Önünde Protesto - Tel

- Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliği Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler Filistin bayrakları, dövizler ve posterler taşıyan göstericilerin sloganlar atması Yüksek Arap Takip Komitesi Başkanı Muhammed Bereket'in gösterideki konuşması İsrail vatandaşı...

- Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliği

Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler

Filistin bayrakları, dövizler ve posterler taşıyan göstericilerin sloganlar atması

Yüksek Arap Takip Komitesi Başkanı Muhammed Bereket'in gösterideki konuşması

İsrail vatandaşı Filistinliler, ABD'nin "Kudüs'ü İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından Kudüs'e taşınması planlanan Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi.

Büyükelçilik önündeki gösteriye İsrail parlamentosundaki Filistin asıllı milletvekilleri ile İsrail vatandaşı Filistinlilerin temsilcileri de katıldı. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, "Kudüs Filistin'in ebedi başkentidir", "Yılanın başı ABD'dir" ve "Filistin'e özgürlük" şeklinde sloganlar attı.

Bir yılan resminin baş kısmına Trump'ın başının eklendiği görülen pankart açan protestocular, ellerinde "ABD yılanın ta kendisidir", "Ey Trump elini Kudüs'ten çek" ve "ABD kovboyları Kudüs'ün kaderine karar veremez" şeklinde dövizler taşıdı.

İsrail'deki Arap vatandaşlarını temsil eden Yüksek Arap Takip Komitesi Başkanı Muhammed Bereket gösteride yaptığı konuşmada, İsrail vatandaşı Arapların mesajını ABD'ye iletmek ve Filistinli kardeşlerine olan desteklerini sunmak için bu gösteriyi düzenlediklerini belirtti.

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ne Kudüs'te yer yok

Önceki gün Kudüs'teki dini ve ulusal liderlerle bir araya geldiklerini, desteklerini sunduklarını, cuma günü de İsrail'deki Arap şehirlerinden Sahnin'de bir protesto gösterisi yapmayı planladıklarını belirten Bereket, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 2 milyon olan 1948 Filistinlileri (İsrail vatandaşları Filistinliler) olarak Kudüs'e olan desteğimizi bildiriyoruz. Gazze'deki, Batı Şeria'daki, diasporadaki ve 1948 içerisindeki (bugünkü İsrail toprakları) Filistinliler olarak hep birlikte büyük bir projeyle karşı karşıyayız. Bunun için hep birlikte buradan, Tel-Aviv'den, ABD Büyükelçiliği önünden sesimizi yükseltiyoruz. Eğer bir büyükelçilik olacaksa da burada olsun, ne olursa olsun bu elçiliğe Kudüs'te yer yoktur."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Tel Aviv Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title