Haberler

Teknolojide 1.375 Milyar Dolarlık Dev Anlaşma

Güncelleme:

Teknolojinin İki Dev İsmi Seagate Ve Samsung 1,375 Milyar Doların Altına İmza Atarak Özel Bir Birleşme Sağladı.

Veri depolamada dünya lideri marka Seagate ve teknolojik ürünleri ile kendini ispatlamış Samsung, veri depolamada dünyanın en büyük ortaklığını gerçekleştirdi. Sahip oldukları yatırım ve kilit teknolojileri bir araya getirerek stratejik ilişkilerinin düzeyini güçlendirecek anlaşma ile Samsung, sabit disk faaliyetlerini Seagate bünyesinde topluyor.

Bu anlaşma kapsamında Seagate, Samsung PC'leri, dizüstü bilgisayarları ve tüketici elektronikleri için sabit disk tedarik edecek, bir Samsung üst düzey yöneticisi Seagate'in Yönetim Kurulu üyesi olarak yer alacak.

Bu işlem ve ilgili stratejik anlaşmalar, her iki şirketin de geçerli ve gelecekteki ürün geliştirme gayretlerini ve yol haritalarını daha iyi hizalamasını sağlayarak, yeni ürünlerinin piyasaya çıkma sürelerini kısaltacak ve şirketleri taşınabilir bilgi işlem, bulut bilgi işlem ve katı hal depolama da dahil olmak üzere, ancak bunlarla sınırlı olmaksızın, gelişen pazarlardaki fırsatları daha hızlı yakalayacak konuma yerleştirecek.

Seagate, Samsung ile yaptığı stratejik ortaklığa paralel olarak, TDK Corporation/SAE Magnetics (H.K.) Ltd. ile olan ilişkilerini de güçlendirmeyi bekliyor. Bu işlem ve anlaşmalar birlikte Seagate ile Samsung arasında, Ağustos 2010'da duyurulan ortak geliştirme anlaşmasıyla başlayan stratejik ilişkiyi genişletmiş oluyor.

Seagate Başkanı: Daha da Güçlendik

Seagate Başkanı, CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Steve Luczo işbirliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Samsung'la stratejik ilişkimizi, her iki şirketi de teknolojileri ve ürünleri çerçevesinde daha etkin biçimde uyumlu hale getirecek şekilde güçlendirmekten dolayı memnunuz. Samsung'la uzun vadeli ilişkimizi desteklemeye yönelik olarak çok daha büyük ölçekte işlere imza atmayı ve müşterilerimize daha geniş kapsamlı yenilikçi depolama ürün ve çözümleri sunmayı umuyoruz." dedi.

Samsung: Büyük Birleşmeden Dolayı Heyecanlıyız

Anlaşmanın birinci hedefinin pazara ve tüketicilere değer katmak olduğunu belirten Samsung İş Birimi Başkanı Oh-hyun Kwon da "Samsung olarak farklı ve kapsamlı tüketici ve kurumlara yönelik olarak yaratıcı teknoloji çözümleri sunmak için Seagate ile mevcut olan stratejik ilişkisinin kapsamını genişlettiği için büyük heyecan duyuyoruz" dedi.

Yapılan işlem ve anlaşmalar, Seagate'in Çin'deki ve Güneydoğu Asya'daki müşteri erişimini büyük ölçüde genişletiyor. Ayrıca karşılıklı tedarik anlaşmaları, şirket SSD ve katı hal hibrit ürün portfolyosunu genişlettikçe Seagate'in üst düzey NAND flash tedarik kaynağını güvenceye almasını ve Seagate'in, Samsung'un disk tedariğinde önemli bir rol almasini sağlıyor. Anlaşma aynı zamanda Samsung'a Seagate üzerinde önemli bir mülkiyet konumu da sağlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title