Haberler

    Usb ile Atm Soygunu Olur Mu?

    Geçtiğimiz gün bir konferansta son yıllarda yaşanmış olan en ilginç ATM soygunu açıklandı.

    Emre Çetinkaya - - Devamlı olarak filmlerde ya da dizilerde bilgisayar korsanlarının oldukça basit bir şekilde bankalardan hesapları çaldığı gösteriliyor. Gerçekte çok çok zor olacak olan bu olaylar filmlerde çok basit olarak gösteriliyor. Ancak bu olaylar bazen gerçek hayatta da olabiliyor. BBC'nin haberine göre, Avrupa'da adı açıklanmayan bir bankanın ATM'sine USB bellek ile zararlı yazılım yükleyen hackerlar daha sonra bu ATM'den diledikleri gibi para çaldılar.

    Bu olay geçtiğimiz gün Almanya'nın Hamburg şehrinde düzenlenen bilgisayar korsancılığı ile alakalı bir konferansta açıklandı. Belirtilene göre geçtiğimiz yaz aylarının sonlarına doğru yaşanan bu ilginç olayda hackerlar belirledikleri ATM'de bir delik açıyor ve daha sonra zararlı yazılım yükledikleri USB'yi bu delik yoluyla ATM'ye bağlıyorlar. Daha sonra ise bankamatiğe sahte bilgiler yükleyen hackerlar kendileri için geliştirdikleri arayüz üzerinden ATM'yi boşaltabiliyorlardı.

    Bu durumu Temmuz ayının sonlarına doğru fark eden ilgili banka, bu ATM'leri sıkı izlemeye aldıktan sonra durumu kontrol altına alabildi. Öte yandan belirtilene göre hackerlar bu ilgili bankanın farklı ATM'lerinden şu ana kadar bu yöntemle yaklaşık 45 milyon dolar çalmışlar.

    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title