Haberler

Playstation Network ve Xbox Live 'In Başı Saldırılarla Dertte!

Birçok oyun sever Playstation Network ve Xbox Live 'a günlerdir erişemiyor.

Birçok oyun sever Playstation Network ve Xbox Live 'a günlerdir erişemiyor…

Birçok oyun sever yılbaşı tatilinde konsollarında oynayacakları oyunların hayalini kurarken, Playstation Network ve Xbox Live 'a yapılan saldırılar hevesleri kursaklarda bıraktı. 25 Aralık tarihinde Sony ve Microsoft serverlarına başlayan yoğun siber saldırılar Playstation Network ve Xbox Live 'ın çökmesine sebep oldu. ve iki gündür bu servislere erişilemiyor.

Bu iki dev şirketin konsol sistemlerine yapılan ilk saldırı elbette bu değil fakat en uzun süreli erişimin kesilmesine sebep olan bu saldırı diğerlerinden oldukça farklı. Yaklaşık 2 gündür Xbox Live ve PSN sistemine kullanıcılar erişemiyor. İki şirkette twitter hesaplarından gün içinde servislerin tekrar aktif hale getirildiğini duyursa da kısa süre sonra servislere erişim tekrar kesildi. Siber atakların büyük bir kısmı ise The Interview filminin yayınlanmasından sonra Sony 'e tehditler savuran Güney Kore 'den geliyor. Saldırıyı Lizard Squad adlı bir hacker grubu üstlendi fakat bu iş gerçekten onlara mı ait şu anda bilinmiyor.

Siber savaşın başladığı 25 Aralık gününden beri internette çok garip şeyler oluyor ve bundan en çok zarar gören iki şirket kesinlikle Microsoft ve Sony. PSN ve Xbox Live serverlarının 2 gündür kapalı olması milyonlarca kullanıcının şikayetlerine sebep olmaya devam ediyor. Bir söylentiye göre bu iki servisin 2015 'in ilk günlerinde ancak açılabileceği belirtiliyor. Gelişmeleri bizi takip ederek öğrenebilirsiniz.

The post Playstation Network ve Xbox Live 'ın Başı Saldırılarla Dertte! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri / Teknoloji

Playstation Microsoft Sony Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title