Haberler

    Intel'den tartışılacak çözüm!

    "Mesaj mı göndersem, telefon mu etsem" diye sıkça düşünenlerdenseniz, bu haberimizi okumalısınız!

    Intel, üzerinde çalıştığı "içeriksel farkındalık" adındaki bir teknoloji ile başkalarıyla iletişim kurmak istediğinizde size en uygun yöntemi tavsiye etmeyi planlıyor.

    Intel araştırma mühendisi Philip Muse, üzerinde çalıştıkları "içeriksel farkındalık" teknolojisini şöyle anlatıyor: "Bir iş günü içinde eşimi aramak veya ona kısa mesaj göndermek istiyorum." "Ama ne yaptığını bilmiyorum. Belki dışarıda, belki meşgul veya başka bir şeyler yapıyor - Onu aramalı mıyım yoksa mesaj mı göndermeliyim, gerçekten bilmiyorum."

    Muse'a göre içeriksel farkındalık, "onun (eşinin) şu an ne yaptığı hakkında bilgi vererek karar vermenize yardımcı oluyor." Teknoloji, Muse'un anlatımıyla "donanımsal ve yazılımsal sensörler"den faydalanıyor. Teknoloji, mobil cihazınızın ivmeölçeri ve GPS'i gibi "donanımsal" sensörlerden ve takvim, uygulamalarla olan etkileşim ve diğer yazılım tablanlı bilgiler gibi "yazılımsal" sensörlerinden faydalanıyor. Bu "sensörler", durumu kullanıcıya ait tüm cihazlarda (PC, cep telefonu gibi) paylaşıyor ve içeriksel farkındalık sistemine o an yapmakta olduğunuz hakkında bilgi veriyor.

    İçeriksel farkındalık teknolojisine sahip bir telefon, ulaşmak istediğiniz bir kişinin yanında onun ne yapıyor olabileceğini bir simge ile gösteriyor. Sistemi kullanmak istemediğinizde onu kapatmak, tabi ki mümkün oluyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Intel Muse Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title