Haberler

Artemis II görevi için üzücü gelişme

Güncelleme:

Artemis I uçuşu sonrasında fırlatma rampasında büyük çaplı hasar oluştu. Hasarın Artemis II görevini etkileyeceği iddia edildi.

Nasa, geçtiğimiz günlerde Artemis programının ilk görevi için Orion uzay aracını fırlattı. Fırlatma rampasının aldığı hasar nedeniyle 2024'te gerçekleşmesi beklenen Artemis II görevinin erteleneceği iddia edildi.

Fırlatma rampasında büyük hasar! Artemis II görevi ertelenebilir

Nasa, uzun süreli mürettebatlı görevler için bir Ay üssü inşa etmek için Artemis görevlerini kullanmak istediği tahmin ediliyor. Bununla birlikte, 2030'ların sonlarında Mars'a yapılacak ilk astronot görevi için Artemis I görevinin önemli role sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Nasa çalışanı, Reuters uzay muhabiri Joey Roulette ile iletişime geçrek fırlatma rampasındaki hasarın beklentilerin üzerinde olduğunu belirtti. Konu hakkında açıklama yapan Roulette, "Bir NASA çalışanı, benim ile iletişime geçerek Artemis I görevinde kullanılan fırlatma rampasının ciddi hasar aldığını söyledi. Bununla birlikte NASA, fırlatma rampasında yer alan asansörlerin çalışmadığını kabul etti." ifadelerine yer verdi.

NASA'dan Ay görevi için ilk adım! Artemis I uçuşu gerçekleşti

Fırlatmadan kısa bir süre sonra NASA, roketten düşen enkazın görüldüğünü kabul etti, ancak yetkililer bunun görev için "ek bir riske" yol açmadığını iddia etti. Keneddy Uzay Merkezi'nde yer alan fırlatma rampası, bazı boruların kırıldığı ve metal plakalasın savrulduğu gözlemlendi.

Fırlatma kulesindeki hasarın boyutu henüz bilinmiyor. Analistler, oluşan hasarın 2024 yılında gerçekleştirilecek Artemis II görevini etkileyeceğini tahmin ediyor.

Artemis II görevi, ilk görevde de kullanılan Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve NASA'nın birlikte geliştirdiği Orion uzay aracıyla gerçekleştirilecek. NASA, Artemis II ile birlikte Ay'a insanlık için kalıcı bir yerleşke inşa edileceğini açıkladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

NASA Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title