Haberler

    412 Milyon Hesap Ortaya Döküldü!

    Flört sitesi adultfriendfinder.com'un da içinde yer aldığı bir dizi site, fena hack'lendi; eposta ve parolalar internete sızdı!

    Flört ve eğlence ağı FriendFinder Networks, yaşadığı hack olayı sonucunda 412 milyon hesabın bilgilerini internete sızdırdı. Böylece sosyal ağ, son iki senede ikinci büyük hack'lenmeyi yaşamış oldu.

    Grubun hack'lenen web siteleri arasında, kendini "dünyanın en büyük seks topluluğu" olarak tanımlayan adultfriendfinder.com da yer alıyor. verdiği bilgiye göre bu web sitesinden sızan hesapların sayısı 339,7 milyon. Geriye kalan 62,6 milyon hesabın sızdığı siteler arasında ise penthouse.com, stripshow.com, icams.com ve ismi açıklanmayan bir web sitesi var.

    Sitelerin, bir güvenlik araştırmacısının sitede bulduğu ve onarıldığını doğruladığı bir açığın ardından Ekim'de hack'lendiği söyleniyor. FriendFinder henüz yaşananlarla ilgili bir açıklama yapmasa da, ZDNet'e bir açık bulduğunu ve onardığını söylüyor.

    LeakedSource'un bulgularına göre sızan parolalar, düz metin veya zayıf SHA1 hash algoritmasıyla saklanmış. LeakedSource, parolaların yüzde 99'dan fazlasını düz metne dönüştürmeyi başardığını söylüyor. Sızan veritabanındaki bazı eposta adreslerinin email@ şeklinde saklanmış olması ise, silinen hesapların veritabanından silinmediğinin bir işareti olabilir.

    FriendFinder Networks hack'i, doğrulanması halinde 360 milyon hesabın sızdığı  geçebilir.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title