Haberler

Teknik Komitelerin Çalışmalarıyla İlgili Güncellenmiş Belge Sunuldu

Kıbrıs Türk Tarafı, Rum Tarafına Teknik Komitelerin Çalışmalarının Sonuçlarıyla İlgili Güncellenmiş Yeni Bir Belge Sundu.

Kıbrıs Türk tarafı, Rum tarafına teknik komitelerin çalışmalarının sonuçlarıyla ilgili güncellenmiş yeni bir belge sundu.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ile Müzakerelerden Sorumlu Özel Temsilcisi Özdil Nami, söz konusu belgeyi bugün bir araya geldiği Rum Yönetimi Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu'ya verdi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca'nın verdiği bilgiye göre Nami ile Yakovu, bugün Ledra Palace Otel'de bir araya geldi. İki temsilci yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede, çalışma grupları ve son günlerdeki politik gelişmeleri değerlendirdi. Nami görüşmede, temsilcileri teknik komitelerin çalışmalarının sonucunu 15 gün içinde değerlendirmekle görevlendiren 23 Mayıs mutabakatı çerçevesinde hazırladığı ve bir süre önce sunduğu belgenin güncellenmiş halini yeniden sundu.

Bu arada, bir soru üzerine çalışma grupları ile teknik komitelerin çalışmalarının devam ettiğini ve devam edeceğini kaydeden Erçakıca, Rum tarafının teknik komitelerin sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesini henüz sunmadığına dikkat çekti.

(MG-NO-NO-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title