Haberler

Tekelioğlu, Cbü Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi Ziyaret Etti

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Cbü Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi Ziyaret Etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Manisa Celal Bayar üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyaret sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekelioğlu, kendisinin de CBÜ'de görev yapmış bir akademisyen olduğunu hatırlatarak, 'Bir yerde tabi kendi mekanıma gelmiş gibi oldum. 1993 yılından 2002'ye kadar, her ne kadar arada başka görevlerimde olsa, CBÜ'de görev yaptım. Yeni rektörümüze hayırlı olsun ziyaretini yapıyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz' dedi.

Pakdemirli'nin yeni ve başarılı bir ekip oluşturacağını bildiğini ifade eden Tekelioğlu, Pakdemirli ile uzun yıllar birlikte çalıştığını, aynı bölüm ve ana bilim dalından olduklarını belirterek, 'Böyle de müşterek bir tarafımız var. Karşılıklı dostluğumuz uzun yıllara dayanıyor. CBÜ Rektörlüğüne atanmasına bu bakımdan ayrıca sevindim tabi. Üniversite ile ilgili bize düşen herhangi bir görev olursa buna hazırız' diye konuştu.

CBÜ'de akademisyen olarak göreve başlamasında Tekelioğlu'nun kendisini davet etmesinin etkili olduğunu anlatan Pakdemirli de 'Beni Üniversitenin kuruluş aşamasında, 1993 yılında ilk çağıran kişidir. O sırada Dekanlığa vekalet ediyordu. Buradaki mühendislik fakültesine onun teklifi ve ısrarı ile müracaat edip, girmiş oldum. Kendisini çok daha önceden de 9 Eylül Üniversitesi'nden tanıyorum. Birlikte uzun yıllar çalıştık' dedi.

Pakdemirli, 2002'den sonra da Tekelioğlu ile olan irtibatlarının devam ettiğini belirterek, üniversiteyi ve üniversitenin sorunlarını yakından bildiği için Tekelioğlu'ndan destek alacaklarını ümit ettiğini kaydetti ve 'Üniversitemizin daha iyiye gitmesi için hep birlikte gayret edeceğiz' diye konuştu.

(MY-SY-ÜNS) - MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title