Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, terör herkes tarafından lanetlediği zaman, Türkiye'nin geleceğinin daha aydınlık olacağını söyledi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, terör herkes tarafından lanetlediği zaman, Türkiye'nin geleceğinin daha aydınlık olacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Kurulda müşterek oyla seçilmiş Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğinin "hukuksuz bir şekilde düşürüldüğünü" savundu.

Bunun parlamentoya saygısızlık olduğunu öne süren Özel, parlamentonun seçtiği bir üyeyi parlamentonun seçtiği diğer bir üyenin düşüremeyeceğini, Genel Kurul'un kendi iradesine sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, kabine revizyonu konuşulmaya başlandığında CHP'ye sataştığını savunan Özel, "Bu zehirli dili 23 Haziran'da cezalandırılan Süleyman Soylu, yine tuttu, döndü dolaştı Belediye Başkanımıza ağza almaktan utanacağım bir ifade kullandı. Bütün AK Parti'liler biliyorlar ki Ankara'yı Özhaseki'ye kaybettiren önemli etmenlerden bir tanesi, Özhaseki'ye fırsat bırakmayıp, Ankara'nın bütün ilçelerini gezip adayımıza hakaretler eden Süleyman Soylu'dur. Soylu, 31 Mart'ta seçmenden tokadı yemiştir ama doymamıştır. Süleyman Soylu Ankara'yı kaybettirirken Muğla'ya gitmiştir, Muğla'yı da kaybettirmiştir; Aydın'a gitmiştir, Aydın'da da zarar vermiştir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Madem Süleyman Soylu ile ilgili böyle düşünceleriniz var kendisine teşekkür edin. Rahatsız olmamanız lazım." karşılığını verdi.

CHP'nin şimdiye kadar neden kaybettiğini değerlendirmesi gerektiğini belirten Muş, "Sizi millet tokat manyağı yapmış, tokat manyağı olmuşsunuz, halen farkında değilsiniz." diye konuştu.

Muş, RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici'nin, 657 sayılı kanuna göre hareket etmediğini söyledi.

Belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili eleştirilere ilişkin "Terörle iç içe bir yapı var. Seçilmiş olmak, yetkileri vatandaş için kullanmak demektir." ifadesini kullanan Muş, şunları kaydetti:

"Demokratik siyasetten bahsediyorsanız, PKK'yı lanetlemeniz gerekir. Bunu yapmadığınız müddetçe, orada yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği için gereken adımları sonuna kadar atacağız. Burada yapılan işlem insanların Kürt, Türk veya başka bir etnik kökenden olmasından dolayı değildir; burada yapılan işlem terörden kaynaklanıyor.

Sürekli olarak kullanılan bu ayrıştırıcı dilin, yapılan terörle mücadeleyi Kürtlere karşı yapılıyormuş gibi lanse etmenin inanın size hiçbir faydası yok. Türkiye'nin geleceğine de faydası yok, Türkiye'nin istikrarına da faydası yok. Yanlış yapıyorsunuz. Terörü hep beraber lanetlediğimiz zaman, Türkiye'nin geleceği daha aydınlık olur."

Yeniden söz alan Özel, "Mehmet Muş'un seviyesine inmeye kalksak gerçekten bu Meclisten hepimiz utanarak ayrılırız. 'Demokrasi tokadı' denilir, siyaset dilidir; 'tokat manyağı' denilmez, argodur, sokak dilidir, tehdit dilidir." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Muş AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title