Haberler

TBMM Başkanı Toptan Hemşehrileriyle Biraraya Geldi

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Doğum Yeri Olan Rize'nin Dörtyol Köyünde Hemşehrileriyle Biraraya Gelerek Moral Depoladı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, doğum yeri olan Rize'nin Dörtyol köyünde hemşehrileriyle biraraya gelerek moral depoladı.

Rize'de bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunan Toptan, akşam saatlerinde doğum yeri olan Dörtyol köyüne gitti. Burada akrabaları tarafından karşılanan Toptan onuruna, Toptan ve Topaloğlu aileleri tarafından küçük bir tören düzenlendi. Törende Topaloğulları Derneği Başkanı Ali Toptan'ın yaptığı konuşma uzun sürünce, daha sonra kürsüye çıkan Köksal Toptan, Ali Toptan'a ait not kağıtlarını göstererek, "Öyle bir program yapmış ki, hepsini okumaya kalksaydı sabahı bulurdu" şeklindeki esprisi gülüşmelere yol

açtı. Konuşmasında cumhuriyet ve demokrasinin önemine vurgu yapan TBMM Başkanı Toptan, kendisinin Rize'den çıkarak TBMM'nin başkanı olmaya götüren sistemin demokrasi olduğunu söyledi. Kendisinin bir demokrasi örneği olduğunu tekrarlayan Toptan, "Bir iki yerde söyledim. Atatürk'e demişler ki, 'Cumhuriyet nedir?' O da demiş ki, 'Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.' İşte beni buradan, Aron'dan çıkartıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin başına getiren sistem budur. Onun için Cumhuriyetimize de, demokrasimize de

sonuna kadar sahip çıkarak, gençlerimizi, çocuklarımızı o şuurla yetiştirerek yarına hazırlamamız lazım. O bakımdan ben bir demokrasi örneğiyim diyorum. Benim üzerimde hiç şüphe yok ki, hepinizin hakkı vardır. Hepinizin emeği vardır. Bu sokaklarda, buralarda koştuk büyüdük. Belki zaman zaman birbirimizi üzdük. Zaman zaman sevindik. Ama bu dereye karşı hiçbir zaman sevgimizden, buraya yakınlığımızdan, bağlılığımızdan vazgeçmedik" diye konuştu.

Konuşmanın ardından AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Toptan'a Rizeli kızlar tarafından Rize bezinden hazırlanmış bir TBMM amblemi hediye etti.

(GF-MU-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title