Haberler

TBMM Başkanı Toptan'dan, DTP'nin "Özerklik" İsteğine Eleştiri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Kurtuluş Savaşı'nda Yurdun Tüm Kesimlerinden Vatan Evlatlarının Çarpışarak Mücadele Ettiğini Belirterek, "Demokratik Toplum Partisi'nin Açıklamaları Ülkenin Bu Temel Fotoğrafına Ters Düşüyor" Dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Kurtuluş Savaşı'nda yurdun tüm kesimlerinden vatan evlatlarının çarpışarak mücadele ettiğini belirterek, "Demokratik Toplum Partisi'nin açıklamaları ülkenin bu temel fotoğrafına ters düşüyor" dedi.

TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan, Akfırat Belediyesi'nin yeni binasının açılış törenine katıldı. Toptan, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Meclis'te tezkerenin kabul edilmesinin ardından gelinen noktayla ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine Toptan, "Şu anda hükümetimiz, silahlı kuvvetlerimiz ve tüm kurumlar uyum içerisinde çalışmaktadır. Tezkere Meclis'te kabul edilip TSK'ya terörü bitirmek için operasyon yapma yetkisi verdi. Bu, toplumda tezkere çıktıktan sonra şu anda

gelinen noktada herhangi bir isteksizlik oluşturduğu anlamına gelmesin. Biz halkımızın Cumhuriyet Bayramı nedeniyle terör olaylarına gösterdiği refleksten onur duyduk. Şu anda bizim ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik ortamıdır. Toplumumuzda herhangi bir kaotik ortam oluşmasına izin vermemeliyiz. Hepimiz millet olarak sağduyulu davranmalıyız" dedi.

Meclisi Bakanı Toptan, basına yansıyan DTP'nin özerlik isteğiyle ilgili olarak ise, Kurtuluş Savaşı'nda yurdun tüm kesimlerinden vatan evlatlarının çarpışarak mücadele ettiğini anlatarak, "DTP'nin açıklamaları ülkenin bu temel fotoğrafına ters düşüyor. DTP'li arkadaşlarımızın yapması gereken başka işler var. Herkes Meclis'te, kürsüde millet ve tarih önünde ettiği yemine sadık kalmalı. Çünkü orada yemin etmekle Cumhuriyet'in temel niteliklerinin korunacağı belirtiliyor" ifadelerini kullandı.

Toptan ayrıca DTP'lilerin açıklamasıyla ilgili olarak, "Fikir özgürlüğü var. İstediklerini söyleyebilirler, ancak ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var" diye konuştu.

(RA-RA-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title