Haberler

Tayland'da Meydana Gelen Uçak Kazasının Ardından

Tayland'ın Turistik Phuket Adasında Düşen Uçaktan Sağ Kurtulanlar, Dehşet Anlarını Unutamıyor.

Tayland'ın turistik Phuket adasında düşen uçaktan sağ kurtulanlar, dehşet anlarını unutamıyor.

16 Eylülde Phuket'te düşen One-Two-Go firmasına ait uçaktan sağ kurtulanların tedavileri sürüyor. Yaralıların büyük bölümü kendi ülkelerinin temsilcileri tarafından teslim alınıyor. Şu anda Phuket'teki Bangkok Hastanesi'nde Avustralya, İrlanda, İran, Alman ve Fransız yaralılar bulunuyor. Diğer tüm ülkelerden olan yaralılar ise ülke temsilcilerince teslim alındı.

Phuket Bangkok Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Avustralyalı Robert Borland, "Uçak düşmeden önce havaalanına alçaldı, herkesin ineceğini umduğu bir anda tekrar bir anonsla fikir değiştirip tekrar yükseldi. Bundan sonra Pang Gna ilinde bazı plajları görebildim ve sonra tekrar inişe geçtik. Havaalanına alçaldıktan sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Kendimden geçmişim. Sonra zaten kendimi hastanede buldum. Hemen ailemle irtibat kuruldu ve ailem buraya geldi. Beni uçaktan çıkaran Taylandlı Paiboon

Phaphan'a teşekkür ediyorum. Hayatta kalmamı sağladığı için ona minnettarım" dedi.

Robert'in annesi Mürial Borland ise kazanın ardından Avustralya Dışişleri Bakanlığı'nın kendisini aradığını ifade etti. Büyük bir şok yaşadığını ifade eden anne, "Derhal bakanlıktan bizim için Tayland'a bir uçak bulunmasını istedik ve zaman kaybetmeden buraya geldim. Burada oğlumu bu halde görünce sevindiğim; onu uzun zamandır görmemiştim. Bundan sonra ona Avustralya'ya gelmesi için ısrarcı olmayacağım; o istediği yerde kalabilir. Daha önce tsunami zamanında da oğlum buradaydı; ancak ölüm her yerde" diye

konuştu.

Doktor Narong Budhraja ise, "Hastaneye gelen ilk hastalarda sıkça cilt yanması, duman zehirlenmesi, kırık ve travmatik olayları gördük. Ancak şu anda hastalarımız bu durumdan kurtuldu. Şimdi kendilerini iyi hissediyorlar" şeklinde konuştu.

Bazı ülkelerin Phuket'e özel sağlık ekibi göndermelerini "hasta hakkı" olarak yorumlayan Doktor Narong, "İsteyen herkesin kendi ülkesindeki sağlık imkanlarından yararlanabilir. Bizim tedavi ettiğimiz hastaların kendi ülkeleri tarafından tedavi edilmek istenmesi sorun değil" diye konuştu.

Kazanın uyuduğu sırada meydana geldiğini ifade eden İngiliz Ashley Scott Harrow da, "Uçağın inişe geçtiğini hatırlamıyorum. Piste pas geçtiğini de görmedim. Sadece büyük bir gürültüyle uyandım ve ne olduğunu anlayamadım. Sonra insanların sağa-sola savrulduğunu gördüm. Ben savrulmamak için sağlam bir tutunacak yer aradığım ve daha sonra uçak yere büyük bir gürültüyle indi. Bu anda sürüklendim ve kendimi kısa süre kaybettim. Uyandığımda ise çıkışı bulup kolu var gücüyle çekip açtım ve dışarı çıkmaya

çalıştım. Bu anda uçak hemen sarıldı. Bana da yardım edildi. Hemen olay yerinden uzaklaştırıldım. Buraya tek başıma tatil için gelmiştim. Sağa-sola çarpmalar yüzünden göğsümden yaralandım; ama burada bana iyi bakıldı" dedi.

(KAD-İÖ-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title