Haberler

Tatvan'da Nevruz Kutlamaları Olaysız Sona Erdi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tarafından Bitlis'in Tatvan İlçesinde Düzenlenen Nevruz Kutlamaları Olaysız Bir Şekilde Sona Erdi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen Nevruz kutlamaları olaysız bir şekilde sona erdi.

Sabah saat 10.00'da Ahlat Caddesi'nde bulunan DTP ilçe binasından hareket eden kalabalık, Nevruz kutlamalarının yapıldığı Tatvan Doğu Anadolu Fuar Alanı'na kadar yürüdü.

Fuar alanında yakılan ateş ile başlayan kutlamada konuşan DTP Bitlis milletvekili Nezir Karabaş, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetini eleştirdi. Karabaş, "Dün Siirt Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın'ın, yanına gelip kendisi ile tokalaşmak isteyen DPT'li milletvekillerinin elini tutmayarak, 'Ben PKK'ya terör örgütü demeyenlerin, çocuk katilerine terör örgütü demeyenlerin elini sıkmam' açıklamaları çok acıdır. Bugün bu halkın vekilinin elini sıkmayanları, vekillerini tanımayanları bu halk da yarın tanımaz" dedi. Siirt, Hakkari ve Van'da Nevruz'a resmi izin verilmeyerek provokasyon yapıldığını da ileri süren Karabaş, daha sonra konuyu İmralı'ya getirerek, "İmralı Cezaevi sorununu çözmek için ise iki seçenek vardır. Ya Sayın Öcalan başka bir cezaevine nakledilsin ya da İmralı'nın koşulları yaşanabilir hale getirilsin." Konuşmaların ardından kalabalık ateş üzerinden atlayarak müzik eşliğinde halay çekip eğlendi. Kutlamalara katılanlar daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

(RA-AKK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title