Haberler

Tarihi Eserler Ereğli Müzesi'nde

Zonguldak'ta, Ro-ro Gemisindeki Bir Tır'da Ele Geçirilen 25 İkona ve 1 Asa, Ereğli İlçesi Müze Müdürlüğü'nde Koruma Altına Alındı.

Zonguldak'ta, ro-ro gemisindeki bir TIR'da ele geçirilen 25 ikona ve 1 asa, Ereğli ilçesi Müze Müdürlüğü'nde koruma altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ukrayna'dan Suriye'ye giden ve Zonguldak Limanı'na giriş yapan ro-ro gemisindeki bir TIR'da ele geçirilen, üzerinde Meryem ana ve çocuk, İsa'nın çarmıha gerilişi, İsa'nın yeniden dirilişi, aziz ve azizeler, melekler gibi Hristiyanlık'a yönelik sahnelerin bulunduğu ve sanat değeri yüksek olduğu belirtilen 25 ikona ile bir papaz asası, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ereğli Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Müze Müdürlüğü yetkilileri, eserlerin korunma altına alındığını kaydetti.

Zonguldak Limanı'nda ro-ro gemisinde denetim yapan Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, hareketlerinden şüphelendikleri TIR sürücüsü M. Mazen Dınawı'nın aracında yaptıkları aramada, gizli bölümlerde 25 ikona ve 1 asa ele geçirmişlerdi.

(BA-AK-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title