Haberler

Tahran: Hariri Suikasti Hakkındaki Soruşturma

İran, Lübnan Parlamentosunda Suriye Karşıtı Çoğunluk Grubunun Lideri Saad Hariri'nin, Eski Başbakan Refik Hariri'nin Öldürülmesi Konusundaki Soruşturmayla İlgili Olarak Kendisine Yönelik Eleştirilerini Reddetti.

İran, Lübnan parlamentosunda Suriye karşıtı çoğunluk grubunun lideri Saad Hariri'nin, eski Başbakan Refik Hariri'nin öldürülmesi konusundaki soruşturmayla ilgili olarak kendisine yönelik eleştirilerini reddetti.

Hükümet Sözcüsü Gulam Hüseyin İlham, Saad Hariri'nin, babasının ölümüyle alakalı olarak İran'ı uluslararası soruşturmayı engellemeye çalışmakla suçlamasına karşı çıktı. İlham, "İran diğer ülkelerin işlerine karışmadı, karışmayacak da. Bu suçlamalar doğru değil" diyerek, İran'ın daima diğer ülkelerin bağımsızlık ve haklarına saygı gösterdiğini ifade etti.

Hariri, İran'ı 2005'te babasının öldürülmesine karışanlar için bir uluslararası mahkeme kurulmasını engellemeye çalışmakla suçlamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title