Haberler

Tahliye Olduğu Gün, Belediye Başkanını Ziyaret Etti

Sakarya'nın Ferizli İlçesi'nde Bulunan L Tipi Ceza ve Tutukevi'nde Bir Suçtan Dolayı 1,5 Yıl Kalan Fatih Uysal, Tahliye Olduğu Gün Ferizli Belediye Başkan'ı Hüseyin Kaşkaş'ı Makamında Ziyaret Ederek Kendisi ve Diğer Mahkumlara Gösterdiği İlgi, Maddi ve Manevi Destek İçin Teşekkür Etti.

Sakarya'nın Ferizli İlçesi'nde bulunan L Tipi Ceza ve Tutukevi'nde bir suçtan dolayı 1,5 yıl kalan Fatih Uysal, tahliye olduğu gün Ferizli Belediye Başkan'ı Hüseyin Kaşkaş'ı makamında ziyaret ederek kendisi ve diğer mahkumlara gösterdiği ilgi, maddi ve manevi destek için teşekkür etti.

Fatih Uysal, cezaevinde geçen sürede yaşama dair önemli kararlar aldığını söyledi. Uysal, “Cezaevinde yaptığım süre içerisinde hayatımı tekrar gözden geçirme fırsatı elde ettim. Bu süreç bana ışık tuttu. Girişim ile çıkışım arasında olumlu manada büyük bir fark var. Cezaevinde geçirdiğim süre içerisinde cezaevi yönetimi ve Ferizli Belediye Başkan'ı Hüseyin Kaşkaş bizlere çok destek oldu. Bizleri yeniden topluma kazandırma noktasında cezaevi yönetimi ve Ferizli Belediyesi tarafından birçok sosyal, kültürel ve eğitime dönük faaliyet düzenlendi. Başkan Kaşkaş bütün önemli günlerde bizleri ailemizin bir ferdi gibi ziyaret edip, hatırımızı sorup, ihtiyaçlarımızı karşıladı. Başkan Kaşkaş'ın Ferizli Cezaevinde bulunanlar için bir aile ferdinden farkı yoktur. Eski hatalarımdan ders almış ve kendimi yenilemiş bir şekilde yeniden yaşama başlıyorum. Toplum da bizleri bağrına bassın ve bizlere destek versin” dedi.

Ferizli Belediye Başkan'ı Hüseyin Kaşkaş ise, eski hükümlü Fatih Uysal'ın kendisini ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kaşkaş, ülkemizde cezaevine düşmüş vatandaşların birçoğunun hayatında ilk kez suç işlemiş olan kader mahkumları olduğunu belirtti. Başkan Kaşkaş, düşene sahip çıkmanın, el verip kaldırmanın dini inanç ve geleneklerimizin gereği olduğunu söyleyerek, Ferizli Belediyesi olarak bu bilinçle hareket edip bugüne kadar Ferizli Cezaevinde birçok sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı organizasyon düzenlediklerini ifade etti. Başkan Kaşkaş, belediye olarak yaptıkları bu çalışmalarda cezaevinde bulunanları hayata, dış dünyaya hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Kaşkaş, sivil toplum kuruluşlarına da seslenerek, cezaevindeki hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması için gerçekleştirilecek her çalışmaya belediye olarak destek vereceklerini belirtti.

(MK-AK)

07.01.2007 13:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title