Haberler

Suudi Arabistan'a Canlı Hayvan İhracatı

Mehmet Özcan - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Suudi Arabistan'a 6 milyon canlı hayvan ihraç edileceği açıklamasına ilişkin, "6 milyon çok fazla bir rakam, bu kadar fazla hayvan"...

Mehmet Özcan - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Suudi Arabistan'a 6 milyon canlı hayvan ihraç edileceği açıklamasına ilişkin, "6 milyon çok fazla bir rakam, bu kadar fazla hayvan ihracatı yapılacağını düşünmüyorum" dedi.

Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'a yapılması planlanan 5 milyon küçükbaş ve 1 milyon büyükbaş hayvan ihracatının zor olduğunu öne sürerek, Türk insanının bile yeterince et tüketemediğini savundu.

"Bayramdan bayrama et yiyen vatandaşlarımız var" diyen Tunç, "Halkımız et fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi ama biz ucuza satıyoruz. Aradaki işletmeler nedeniyle fiyatlar 4 kat artıyor. Bu nedenle halkımız et tüketemiyor. Ucuza satıyoruz ama vatandaş ucuza et yiyemiyor. İhracat yapmadan önce et yiyemeyen vatandaşlarımıza ucuz et imkanı sağlamalıyız" diye konuştu.

Tunç, Türk insanının et tüketeceği projeler hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, Et ve Balık Kurumu (EBK) ile hazırlayacakları projeyle vatandaşlara ucuz fiyata kaliteli et sağlamak istediklerini anlattı.

Damızlık hayvan ihracatının Türkiye için faydalı olduğunu kaydeden Tunç, şöyle devam etti:

"Kesimlik hayvan yerine damızlık hayvan ihracatı yapmamız lazım. Yaklaşık 6 milyon hayvan ihracatı söz konusu, bu olursa ülkemizde fiyatlarda bir oynama olur. Ancak ülkemizde fahiş fiyata satış yapan firmalar var ve bu onlar için bir fırsat olabilir. Üreticinin sattığı fiyatlar çok düşük ancak bu ihracat olursa fiyatlar yükselecektir. Yükselme olur fiyatlarda ama oranı belli olmaz çünkü 6 milyon çok fazla bir rakam, bu kadar fazla hayvan ihracatı yapılacağını düşünmüyorum."

-"Halkımızın et yemesini sağlamamız lazım"-

Tunç, Türkiye'nin geçmiş yıllarda canlı hayvan ithal ettiğini, bir yılda ihracatçı konuma gelmesinin zor olduğunu ileri sürerek, Türkiye'deki 12 milyon büyükbaş hayvanın bir milyonunun ihraç edilmesinin düşündürücü olduğunu savundu.

İhracatı desteklediklerini, et tüketme önceliğinin Türk halkına verilmesi gerektiğini dile getiren Tunç, "Marketlerdeki et fiyatlarını düşürüp halkımızın et yemesini sağlamamız lazım. Bunun daha faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Üreticilerin yem konusunda sıkıntı yaşadığına işaret eden Tunç, hükümetin atacağı adımlarla tüm dünyaya ihracat yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Suudi Arabistan Mehmet Özcan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title