Haberler

Süt Fiyatları

Arguvan'da hayvancılıkla uğraşan bazı üreticiler, fiyatı çok düşük olmasına karşın sütlerini satamadıklarını ileri sürdü.

Arguvan'da hayvancılıkla uğraşan bazı üreticiler, fiyatı çok düşük olmasına karşın sütlerini satamadıklarını ileri sürdü.

Hakverdi köyünde hayvancılıkla uğraşan Hasan Hüseyin Maman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki yılda kuraklık nedeniyle işlerini zorlukla yürüttüklerini belirtti.

Kuraklık nedeniyle samanlarının olmadığını, bu nedenle dışarıdan saman aldıklarını anlatan Maman, saman fiyatlarının 65 kuruşa yükseldiğini, bunun da kendilerini zorladığını dile getirdi. Maman, "1 litre su 1 lira, 1 litre süt ise 60 kuruş. 1 kilo saman da 60-65 kuruş. Buna rağmen sütümüzü satmakta zorlanıyoruz" diye konuştu.

Belediyelere de su depoları yerine süt depoları kurmalarını öneren Maman,

"Vatandaşa su yerine süt dağıtsalar vatandaşlar daha az para öder ve sağlık açısından daha iyi olur" diye konuştu.

Fiyatların bu şekilde devam etmesi halinde işi bırakmak zorunda kalacağını belirten Maman, hayvanlarının da para etmediğini ifade etti.

Muhabir: Ramazan Taştaş / Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Arguvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title