Haberler

Suriyeliler Konteyner Kent İçin Eylem Başlattı

Reyhanlı'daki patlamadan sonra kendi istekleriyle Kilis'e gelerek parka çadır kuran Suriyeliler, konteyner kente gitmek için eylem başlattı.

Reyhanlı'daki patlamadan sonra kendi istekleriyle Kilis'e gelerek parka çadır kuran Suriyeliler, konteyner kente gitmek için eylem başlattı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamadan sonra, kaçarak Kilis kent merkezinde bulunan Hannan Özüberk parkına çadır kuran Suriyeliler, konteyner kente gönderilmelerini isterken, konteyner kentte yer olmadığı için Kilis Valiliği Suriyelileri, Esselame Sınır Kapısı'nda bulunan çadır kente götürmek için girişimlerde bulundu. Suriyeliler ise, bu isteği reddetti.

Kilis Valiliği ile AFAD'ın çadırlarda kalan Suriyelilere yer bulunması için çalışma başlattığı sırada, içerisinde kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler, Esselame Sınır Kapısı'na gitmek istemediklerini, konteyner kente götürülmeleri için eylem başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü, 3 bin civarında Suriyelinin kaldığı park çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, eylemci Suriyelilerin temsilcileri, emniyet güçleriyle görüşüyor.

Daha önce de mahalle sakinleri ile Suriyeliler arasında gerginlik çıkmış, kısa süreli arbede yaşanmıştı. Mahalle sakinleri, Suriyelilerin parktan götürülmesini isteyerek, çevreye rahatsızlık verdiklerini iddia etmişti. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title