Haberler

Sur'da Çatışmalar Şiddetlendi: 13 Asker Yaralandı, 11 Terörist Öldürüldü

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışma ve yaşanan patlamalarda 13 asker yaralandı. Çatışmalarda, 11 terörist de etkisiz hale getirildi.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışma ve yaşanan patlamalarda 13 asker yaralandı. Çatışmalarda, 11 terörist de etkisiz hale getirildi.


Terör örgütü PKK ve açılan hendekler ile kurulan barikatlara yönelik düzenlenen operasyonlar nedeniyle 2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 45'inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde, bugün sabah saatlerinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar sürüyor.


Çatışmaların dakikalar geçtikçe şiddetlendiği ve artarda patlama seslerinin geldiği ilçede 13 askerin yaralandığı bildirilirken, 11 terörist de öldürüldü. Yaralı askerler, olay yerine çağrılan ambulanslarla kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden 2'sinin keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulduğu öğrenilirken, 1'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.


Çatışmaların sürdüğü ve silah ile patlama seslerinin yankılandığı ilçeden dumanlar yükseliyor.
İlçede 45 gündür devam eden operasyonlarda 13 güvenlik görevlisi şehit oldu, 112 güvenlik görevlisi de yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı dün yaptığı açıklama 97 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title