Haberler

Suavi Yalkın'In Eserleri İçin Seferber Oldular

Köln'de Geçtiğimiz Yıl Yaşamını Yitiren Sanatçı Suavi Yalkın'ın Çöpe Gitme Tehlikesiyle Karşı Karşıya Kalan Eserleri İçin Yardımseverler Seferber Oldular. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, İsmail Çoban Vakfı'nın Sahip Çıkıp Arşivlemeye Başladığı Eserleri İnceledi.

Köln'de geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren sanatçı Suavi Yalkın'ın çöpe gitme tehlikesiyle karşı karşıya kalan eserleri için yardımseverler seferber oldular. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, İsmail Çoban Vakfı'nın sahip çıkıp arşivlemeye başladığı eserleri inceledi.

Almanya'nın Köln kentinde geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren heykeltıraş-ressam Suavi Yalkın'ın çöpe gitme tehlikesiyle karşı karşıya kalan eserleri kurtarıldı. Sanatçının atölyesinin kira sözleşmesinin bitmesi nedeniyle çöpe gitme tehlikesi yaşayan heykellerine İsmail Çoban Vakfı sahip çıktı ve yardımsever işadamı Şeref Tıraş eserler için bir depo tahsis edip eserlerin nakliyatını üstlendi. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da atölyeye gelerek sanatçı İsmail Çoban'dan eserler hakkında bilgi alarak kendilerinin de bu eserlerin değerlendirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Eşinin eserlerinin kurtarılmasından dolayı için çok mutlu olduğunu belirten Huriye Yakın, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa'ya Başkonsolosluk binasına asılmak üzere eşi Suavi Yalkın'ın üç heykel kabartmalı bir tablosunu hediye etti.

ESERLER ARŞİVLENMEYE BAŞLADI

Yakın'ın eserlerinin sanatsal açıdan mükemmel olduğunu ve değerlendirilmesi durumunda maddi değerlerinin de çok yüksek olduğunu belirten İsmail Çoban şunları söyledi: ?Burada 30 ? 35 yıllık bir çalışma var. Bu çalışmaların çevreniz olmadığı taktirde Almanya'da pazarlanması çok zor. Bu çok değerli sanatçımızın eserlerinin medya aracılığı ile ortada kaldığını duydum. İsmail Çoban Vakfı konuya el attı ve bu eserlerin tamamının tamirlerini yapmak, restorasyonlarını yapmak, pazarlamak ve dökümlerini yaptırmak olayını üzerine aldı. Sağ olsun yardım sever bir iş adamımız da gerek depo, gerekse nakliyat konusunda yardımcı oldu. Bunun üzerine şuan eserleri numaralandırıp arşivlemeye başladık. Fotoğraflarını çekiyoruz ve eserlere kod numarası verip değerlendirmeye başlıyoruz.?

İsmail Çoban ayrıca arşivleme işlemlerinin ardından taşınacak olan eserlerin dökümü için çalışmalar başlatılacağını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title